Női kézilabda BL

Karnyújtásnyira a BL-csoportkörétől az ETO

  • hatharom.com

Ambros Martín csapatának a házigazda Glassverket együttesét kell legyőznie vasárnap a Bajnokok Ligája főtáblájához.

Kovacsics Anikóékra vasárnap is laza meccs vár.

A Győri Audi ETO KC együttese szombaton ízelítőt tartott abból, hogy mire is képes valójában, hiszen 29 (!) góllal verte a Bajnokok Ligája selejtező elődöntőjében a szerb bajnok Radnicski Kragujevác gárdáját. A találkozóra azonban nem érdemes túl sok szót fecsérelni, hiszen végig az történt a pályán, amit a zöld-fehérek akartak, pedig a második félidőben már bőven engedtek a gyeplő szorításából Kovacsics Anikóék. Ennek köszönhetően a 2013-as és a 2014-es BL-győztesnek vasárnap a házigazda Glassverket együttesét kellene legyőznie a főtáblára jutáshoz.

A hét utolsó napján tehát valamivel nehezebb, ugyanakkor egyáltalán nem megoldhatatlan feladatot kell megoldaniuk a zöld-fehéreknek. Hiszen, igaz, hogy az otthon játszó norvég együttest kell legyőzniük Tomori Zsuzsannáéknak, azonban ég és föld a felek közt a különbség. A skandináv gárda BL-újonc, és mindössze egyetlen külföldi játékosa van, méghozzá a svéd kapus, Martina Thörn. A Glassverketnek ráadásul szombaton sikerült megizzadnia a holland bajnok, Dalfsen ellen, azonban végül szerencsés körülmények között öt találattal jobbnak bizonyultak a hazaiak.

A norvégok tehát sokkal jobban elfáradtak, kevesebbet is pihentek a győrieknél, nemzetközi szinten abszolúte rutintalanok, továbbá, ha a játékoskereteket összehasonlítjuk, akkor már az is meglepetés lenne - főleg a szombati nap után -, ha egyáltalán szoros mérkőzésre tudnák kényszeríteni a zöld-fehéreket.

Egyébiránt amennyiben a kisalföldiek sikerrel veszik a vasárnapi meccset, a főtáblán a Midtjyllanddal, a Vardar Szkopjéval és a Hypo Niederösterreich csapatával találkoznak.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Glassverket Döntetlen Győri Audi ETO KC
18.00 11.00 1.01