Olasz foci

Thiago Silva tippje komoly haszonnal kecsegtet

A Milan egykori hátvédje szerint a jelenleg zajló olasz bajnoki szezon legfőbb esélyese az AS Roma. Thiago Silva szerint véget érhet a Juventus hegemóniája.

Thaigo Silva tippjével komoly kasszát húzhatunk ki / AFP (archív)

Két fordulót követően a címvédő Juventus nulla szerzett ponttal áll az olasz bajnokság tabelláján, ez pedig sokak fantáziáját megmozgatta. A torinóiak gyengélkedése mellett a tavalyi ezüstérmes Roma erősödése is beszédtémát jelent a nemzetközi sajtóban, különösen azok után, hogy a Farkasok a 2. fordulóban 2-1-re legyőzték a Juvét. Az AC Milannal olasz bajnoki címet szerző brazil Thiago Silva is elmondta véleményét az olasz bajnoki címért zajló versenyfutásról, a PSG védője szerint véget érhet az Öreg Hölgy uralkodása.

"Nálam a Roma a favorit" - mondta a Football Italiának a Milánóban három évet lehúzó klasszis. "A fővárosiak kiváló játékosokat szerződtettek a nyáron, például Edin Dzekót, aki pont egy olyan típusú futballista, mint amilyenre a csapatnak szüksége volt. Meglátjuk, hogy a riválisoknál hogyan válnak be az új szerzemények" - dicsérte a bosnyákot és a klubot a brazil. "Véleményem szerint a Juventusnak nehéz lesz pótolnia három kulcsjátékosát, Pirlót, Vidalt és Tévezt. Pogba fantasztikus játékos, de a védekezésén még sokat csiszolnia" - mutatott rá a torinói középpálya hiányosságaira Thiago Silva.

Az biztos, hogy a Juve két kör alatt négy pont hátrányt szedett össze a Romával szemben, ennek köszönhetően pedig a végső győztesre kínált oddsok is közelebb kerültek egymáshoz. Ahogy szezonfelvezető anyagunkban írtuk, az idényt megelőzően a Juvénak 1.60, a Romának pedig 6.25-ös szorzója volt az aranyérmet illetően, ez utóbbi esetében immáron három és félszeres értékre csökkent. A két győzelemmel startoló Inter szorzója 12.75-ről 8.75-re zuhant, míg a címvédő Juve oddsa 1.95-re emelkedett.

Az olasz futballt jól ismerő Thiago Silva tehát a Roma mellett tette le a voksát, ám kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre, vajon mely' csapat emelheti majd magasba a scudettót?

Szerinted ki lesz az olasz bajnok 2016-ban?x;
Serie A - 2015/16    
Ki lesz a végső győztes?
Roma@3.45
186871
[2060278] 2015-09-12 18:00:00 Frosinone - Romax;