Átigazolás

Thiago Silva Párizsból Barcelonába akar költözni, David Luiz lehet az utódja

Noha a Paris Saint-Germain katari tulajdonosa, Nasszer Al-Khelaifi világosan megmondta, a francia bajnok védelmének egyik oszlopa, Thiago Silva nem eladó, nem jelenthető ki biztosan, hogy a brazil válogatott játékos a következő szezonban is a párizsiakat erősíti majd. A 28 esztendős bekk a Konföderációs Kupa során sokat beszélgetett az FC Barcelona alkalmazásában álló Daniel Alvessel, most pedig kijelentette, a katalánoknál szeretné folytatni pályafutását.

A hírek szerint Thiago Silva már tavaly nyáron magára akarta ölteni a barcelonaiak gránátvörös-kék szerelését, ám a PSG sportigazgatójával, Leonardóval kötött egyezség értelmében végül Párizsban landolt. A friss Konföderációs Kupa-győztes dél-amerikai úgy érzi, rendezte tartozását Leonardóval szemben, ezért nem érezné hűtlenségnek, ha Barcelonába igazolna.

Thiago Silva a PSG-vel megszerzett bajnoki cím után továbbállna Párizsból

Nem szabad továbbá megfeledkezni két fontos szempontról sem Thiago Silva esetleges klubváltásával kapcsolatban. Egyrészt, Tito Vilanova személyesen kereste meg a brazilt, hogy meggyőzze a költözésről, másrészt pedig Carlo Ancelotti néhány napja elhagyta a PSG-t, márpedig az olasz tréner volt az, aki egy esztendővel ezelőtt szakmai terveinek megvalósításához magával hozta Thiago Silvát Milánóból Párizsba.

A Marca beszámolója szerint a Paris Saint-Germain sem ragaszkodik annyira a 39-szeres válogatotthoz, mivel néhány lépésre került attól, hogy szerződést kössön David Luizzal. Barcelonában tisztában vannak vele, hogy a brazil megvásárlása nem lesz olcsó mulatság, ám ahogy Toni Freixa, a katalánok szóvivője elmondta, a klub olyan helyzetben van, hogy bármit képes megadni, amit Tito VIlanova vezetőedző kér.

A fő akadály Thiago Silva fizetése lehet, a 8 millió eurós évenkénti összeg ugyanis felboríthatja a Barcelona bérezési hierarchiáját. A katalánok most alternatív megoldásokat keresnek arra, hogy más módon kompenzáljanak egy esetleges alacsonyabb fizetést.