Angol foci

Mourinho sokat vár az Arsenaltól

A címvédő Chelsea menedzsere szerint az Arsenal csapata az egyik legnagyobb favoritja a következő Premier League-nek, Mourinho szerint Arséne Wenger egészen kivételes játékosokkal dolgozhat. A két gárda szombaton összemérheti erejét.

Mourinho udvarolt egy kicsit az Arsenalnak - altatni próbál? / chelseafc.com

Oddsok a PL-győztesre     
Chelsea 2.45
Manchester City 3.70
Arsenal 5.50
Manchester United 5.75

Arséne Wenger három bajnoki aranyérmet szerzett az Arsenal csapatával mióta 1996-ban Bruce Riochot váltva elfoglalta az Ágyúsok menedzseri pozícióját,  ugyanakkor a londoni sztárcsapat nem végzett a harmadik helynél előrébb az utolsó 10 szezonban a Premier League-ben. A vegyes összkép okán a francia szakembert rengeteg kritika érte az utóbbi években, elsősorban amiatt, hogy fittyet hányva a piaci trendekre, nem volt hajlandó jelentős összeget invesztálni a csapat megerősítésére, így pedig - látva a riválisok politikáját - esélyük sem volt beleszólni az elsőség dolgába.  A címvédő Chelsea menedzsere szerint azonban a következő idényben eljöhet az Ágyúsok ideje, Mourinho szerint ugyanis az Arsenal megérett arra, hogy a bajnoki címért küzdjön.

"Ha megnézzük, hogy a klubok mennyit költöttek erősítésékre az elmúlt három-négy évben, azt gondolom meglepő dologra bukkanánk" - nyilatkozta a Special One. "Ha ideveszed Özilt, Alexis Sánchezt, Chambert és Debuchy-t, újra csak meglepődnénk milyen következtetésre jutnánk. Fantasztikus csapat, kiváló játékosokkal, egy kiváló kapussal, amely több egy egyszerű bajnokesélyes együttesnél" - mondta a portugál az Arsenalról, aki ezen a nyáron adta el Petr Cechet a városi riválisnak 11 millió fontért. Kollégája, Wenger cseh a portás mellett több klasszist megszerzett a Mourinho által emlegetett időszakban, ami közel 100 millió fontjába került klubjának. A tavalyi évben a bajnokságban ennek ellenére 13 pontot "kapott" a bajnok Chelsea-től, igaz az FA-kupát sikerült elhódítania. És hogy miért beszélt Mourinho az Arsenalról? Szombaton a két csapat az angol szuperkupa döntőjében, a Community Shileden csap össze egymással.

Ki nyeri a kupát?    
Arsenal Chelsea
TippmixPro@2.00 TippmixPro@1.72

Hazard csodás gólt lőtt a Barcelona ellen

Mourinho és a Chelsea kedd hajnalban 2-2-es döntetlen után büntetőkkel legyőzte a BL-győztes Barcelonát az Egyesült Államokban megrendezett barátságos meccsen - vagyis a főpróba mondhatni jól sikerült. Az angolok egyik legjobbja a belga Eden Hazard volt, aki  a 10. percben parádés szólógólt szerzett a katalánok ellen. A portugál nem is fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, Mourinho szerint Hazardnak jobb szezonja volt, mint például Cristiano Ronaldónak.

"Eden most már komoly státusszal rendelkezik, beválasztották Európa 10 legjobb játékosa közé. Véleményem szerint a legjobb háromban a helye, nem a 10-ben. Ő a legjobb játékos Angliában. Messi és Ronaldo szintjén van, attól függően milyen szezont produkálnak. De nyertek néhány címet, nem? A futball címek nélkül semmit nem ér. A tavaly idényben Hazard megelőzte Ronaldót, annak ellenére, hogy Ronaldo fantasztikus volt és hihetetlen mennyiségű gólt szerzett.Nem szeretem ha a játékosok csapat nélkül nyernek egyéni díjakat. A személyen álláspontom szerint minden játékosnak a világon elsősorban a csapatért kell küzdenie, nem a címekért." - mondta Mourinho kulcsemberéről.

A Wembleyben megrendezésre kerülő találkozónak mindkét csapat jó formában vághat neki, a Tippmixprónál azonban a Chelsea a favorit. Az Arsenalnak 2011 óta - 8 találkozó - nem sikerült felülkerekednie a városi riválisán, ha most sikerülne, azzal pénzünk közel háromszorosát kaszálhatnánk.

Fogadás a végeredményre    
Arsenal Döntetlen Chelsea
TippmixPro@2.85 TippmixPro@3.35 TippmixPro@2.35
[1980136] 2015-08-02 16:00:00 Arsenal - Chelseax;
[1980136] 2015-08-02 16:00:00 Arsenal - Chelseax;