Felkészülés

Van Gaal teljes sorcserét tervez az első felkészülési mérkőzésre

Közeledik az európai futballszezon kezdete, a sztárklubok is már javában készülnek az új évadra. A brit csapatok közül többen is az Egyesült Államokban tréningeznek és játszanak meccset. Mi most a Manchester United első fellépését vizsgáltuk meg, amelyen az ellenfél a mexikói Club América gárdája lesz.

A Vörös Ördögöknél kifejezetten bíznak benne, hogy a történelem nem ismétli önmagát, és valószínűleg azt sem bánnák igazán, ha az idei felkészülés nem sikerülne annyira tökéletesre, mint a tavalyi. Az előző szezon amerikai túráján ugyanis végigverték Európa legjobb csapatait, mindenki bajnokesélyesnek tekintette őket, a bajnokságban aztán jött a feketeleves. Louis van Gaal együttese idén is erős csapatokkal veszi fel a küzdelmet, hiszen a PSG és a Barcelona mellett egy amerikai és egy mexikói gárda lesz az ellenfelük.

A Manchester United kerete
De Gea, Lindegaard, Johnstone; Darmian, Valencia, Shaw, Jones, Evans, Smalling, Blackett, McNair; Carrick, Blind, Herrera, Fellaini, Schneiderlin, Schweinsteiger, Goss, Pereira, Lingard, Mata, Young, Depay, Januzaj; Rooney, Wilson

A már elkezdődött Champions Cupon már két mérkőzésen túl is van a CF América: a Los Angeles Galaxytól 2-1-es vereséget szenvedtek, míg a San Jose Earthquakes gárdáját ugyanilyen arányban legyőzték. A mexikói csapat egyáltalán nem egy tapasztalatlan, gyenge együttes, piaci értékük 36 millió euró a Transfermarkt szerint. Fontos megemlíteni azonban, hogy az éppen zajló Gold Cupra több játékost is delegáltak, így a kezdő kapus Moisés Munoz mellett Paul Aguilar és Oribe Peralta sem állhat a tréner rendelkezésére (ez kapásból 10 millió euró mínusz a csapatértékből).

CF America#mex-cf_america

A másik oldalon érthető módon inkább Európa topcsapataira koncentrálnak, velük akarják majd felvenni a versenyt. Ennek érdekében a holland mester már azt is elárulta, hogy az első két meccsen teljes csapatot fog cserélni 45 perc elteltével. "Az első meccseken minden játékos maximum egy félidőt kap, hogy mindenki felvegye a ritmust. Többeknek egy hónapnyi szabadságuk volt, van, akinek még ennél is több. Ezért is akarok minél több játékosnak lehetőséget adni, köztük több fiatalnak. Messzemenő következtetéseket azért nem lehet vonni ezekből a meccsekből, hiszen tavaly parádéztunk, remekül játszottunk, jöttek az eredmények, a bajnokságban pedig már nem tudtuk ugyanezt nyújtani. Számomra továbbra is az első Premier League-meccs a legfontosabb."

Club América-Manchester United
   
1 X 2
5.75 4.20 1.40

Van Gaal nyilatkozata ellenére az oddsok elég egyértelműek, a bukik nehezen tudják elképzelni, hogy a már játékban lévő Club América meglepje a ki tudja, milyen összeállításban pályára lépő Manchester Unitedet. Mindenesetre mi azt tanácsoljuk, hogy mindenki kövesse figyelemmel a kezdőcsapatokat, mert ha az egyik félidőben nagyon tartalékosan áll fel a MU, ott lehet keresnivalója a mexikóiaknak.

Fogadás a gólok számára a    -n
0-1 2-3 4-5 6+
4.45 2.05 3.00 7.50
[1961381] 2015-07-18 05:00:00 CF America - Manchester Unitedx;