Felkészülés

Edzőjéért is küzdenie kell a holland válogatottnak

Nagyon inog Guus Hiddink alatt a kispad, a holland válogatott ugyanis gyengélkedik a selejtezősorozatban. Kedden az Eb-címvédő spanyolok látogatnak Hollandiába.

Nincs éppen kirobbanó formában a holland labdarúgó-válogatott. Guus Hiddink együttese öt fordulót követően hét ponttal szerénykedik az A-csoport harmadik helyén az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában úgy, hogy háromszor is hazai környezetben léptek pályára. Így reális esély mutatkozik arra, hogy a franciaországi kontinenstornára csak pótselejtezőn juthatnak ki. Nem csoda, ha a holland sajtó egy emberként támadja Hiddinket és a holland válogatottat, amelynek kedden az Eb-címvédő spanyolok ellen kell bizonyítania, ismét hazai pályán.

"Mindannyian az edző mögött állunk, hiszünk benne" - nyilatkozta Georginio Wijnaldum, a PSV támadója. Ugyanakkor Johan Cruyff igen szigorúan bánt a nemzeti tizeneggyel: "Borzalmasak voltunk Törökország ellen. Fogalmuk sem volt a játékosoknak, hogy mit kéne csinálniuk. A védők kizárólag a középpályásoknak passzoltak, akik visszaadták a labdát a bekkeknek. Semmi kreativitás nem volt a játékban. A legnagyobb problémát Hollandiában az edzőkben és az edzőképzésben látom. Valaminek változnia kell, mert Törökország ellen egy katasztrófa volt a játékunk." Hiddinknek most egy igen nehéz ellenfél ellen kell helyreállítani megtépázott renoméját, hiszen a spanyolok alighanem bosszúra szomjazva érkeznek Hollandiába a 2014-es világbajnoki kiütést követően. Akkor a hollandok egy ötöst vágtak a rendkívül gyengén szereplő spanyoloknak és végül meg sem álltak a bronzéremig.

Valamivel kedvezőbb helyzetben is vannak most a hispánok, akik pénteken egyik legfőbb riválisukat, Ukrajnát fektették két vállra. Iscóék ugyan csak egy gólt szereztek, de számtalan helyzetet kidolgoztak, így akár fölényesebb is lehetett volna a siker. "Sajnos nem szerzünk elég gólt már egy ideje, ugyanakkor a helyzeteink megvannak, csak értékesíteni kellene őket. Örülünk a három pontnak, de szeretnénk még kiegyensúlyozottabbak lenni és huzamosabb ideig jól játszani."

A két válogatott a tavalyi csoportmeccsük előtt utoljára 2010-ben találkozott, akkor szintén a világbajnokságon. Dél-Afrikában Iniesta góljával a spanyolok bizonyultak jobbnak, míg ha az utolsó barátságos mérkőzést akarjuk fellapozni a históriás könyvekben, akkor 2002-ig kell visszamennünk, Hollandiában Frank de Boer góljával nyertek a tulipánosok.

[1874180] 2015-03-31 20:45:00 Hollandia - Spanyolországx;

A hollandoknál továbbra is hiányozni fog Arjen Robben és Robin van Persie, így ismét a Dost-Sneijder-Huntelaar-Depay tandemnek kell szállítania a gólokat. Mi úgy véljük, izgalmas és fordulatos mérkőzést játszanak a csapatok, viszont egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a hangulat nem lenne barátságos és laza.

[1874180] 2015-03-31 20:45:00 Hollandia - Spanyolországx;
2015-03-31;114
  • Pro
    Tomihmv
    2015. március 30., Hétfő 20:45

    Barátságos mérkőzések | Netherlands-Spain

    2015. március 31., Kedd 20:45
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Spain 0
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.72
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A hétvégi selejtezőmeccseken a hollandok bűnrosszul játszottak a törökök ellen, míg a spanyolok jók voltak az ukránok ellen. Előbbi annak köszönhető, hogy Robben, van Persie és Vlaar is kihagyta a meccset, így meg még félkarú óriásnak sem lehet nevezni az Oranjét. A spanyolok szinte teljes kerettel mennek neki a meccsnek, és a nyilatkozatok alapján a nyári, 1-5-ös vereségért is akarnak törleszteni. Erre minden esélyük megvan, főleg úgy, hogy ezt az amúgy is tartalékos holland válogatottat a hírek szerint Hiddink tovább rotálja. Úgy gondolom, hogy a spanyolok abszolút favoritok, könnyedén nyerhetnek, de mivel mégis csak barátságos találkozóról beszélünk, így ah 0-val küldöm be a hispánokat, avagy döntetlennél a feltett tétünk visszajárna.

    • Eredmény:

      2 - 0( 2 - 0)