Angol foci

Már nem Walcott az Arsenal leggyorsabb játékosa

Mostantól nem Theo Walcottnak hívják az Arsenal valaha volt leggyorsabb játékosát, ugyanis a 19 éves Hector Bellerin megdöntötte a válogatott támadó rekordját.

Bellerint pokoli nehéz feltartóztatni

Újabb gyöngyszem került Arséne Wenger kezei közé, hiszen a mindössze 19 éves Hector Bellerin olyat produkált, amilyet előtte még soha senki a londoni klub történetében.

A Barcelona akadémiáján nevelkedett spanyol fiú 2011-ben került az Arsenalhoz, a tavalyi idényben a Watford csapatánál játszott kölcsönben, a nyáron viszont bemutatkozott a nagycsapatban is a felkészülési meccsek során.

A hírek szerint Bellerin a minap átadta a múltnak Theo Walcott sprintrekordját, amit a villámléptű szélső 2009-ben, Londonba szerződésekor futott. Walcott akkor a 40 méteres távot 4,42 másodperc alatt futotta le, és ezzel megdöntötte a klub gólrekorderének, Thierry Henrynak a 4,82-es csúcsidejét.

Walcottnak azonban most át kell adnia a helyét a képzeletbeli rangsorban, de emiatt nem bánkódik, mert ahogy viccelődve mondta, Thierry Henry-nál még mindig jobb. "Thierry már a 30-as éveit tapossa, szóval nagyon szomorú lennék, ha legyőzne" - válaszolt poénkodva egy szurkolói kérdésre Walcott. "Megdöntöttem a rekordját, amit most Bellerin is megtett" - konstatálta a tényeket Walcott.

Arról egyelőre nincsenek pontos adatok, hogy a fiatal spanyol mennyi idő alatt futotta le a 40 métert, mindenesetre Arséne Wenger alighanem elégedett lehet, hiszen egy valódi csiszolatlan gyémántot sikerült annak idején megszereznie.

A friss Szuperkupa-győztes Arsenal a hétvégén a Crystal Palace csapatát fogadja az Emiratesben, az esélyek természetesen az Ágyúsok mellett szólnak. Ha kíváncsi vagy, mit tippelt a találkozóra a hatharom.com tippmestere, akkor látogass el aProtipp-rendszerünkbe.

[1723982] 2014-08-16 18:30:00 Arsenal - Crystal Palacex;