Arsenal

Wenger nagyon ragaszkodna az Henry-típusú gólokra képes Walcotthoz

Az Arsenal szombaton parádés végjátékot produkálva 7-3-ra győzött a Newcastle ellen a Premier League 20. fordulójában. A meccs utáni sajtótájékoztató nagyrészt Theo Walcottról, az Ágyúsok mesterhármast szerző csatáráról szólt.

"Az a vágyam, hogy meghosszabbítsuk a szerződését. Ide tartozik és remélhetőleg megcsináljuk" - mondta Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere a csatárról, akinek a jelenlegi kontraktusa a szezon végén lejár, január 1-jétől pedig tárgyalhat más klubokkal is, ha nem hosszabbít.

Theo Walcott az Arsenal-Newcastle Premier League-mérkőzés után 2012-ben.

Az utóbbi időben - régi vágyának megfelelően - középcsatárként játszatott támadó szombaton három gólt szerzett, de Wenger elmondása szerint ez jelenleg nem sok mindent befolyásol.

"Ha katasztrofális meccse lett volna, akkor sem változtattam volna meg az akaratomat. A klub imádja őt. Pontosan annyira szeretném meghosszabbítani a szerződését, mint a mérkőzés előtt. Igazából szívesebben is beszélnék a játékáról, mint a pénzről és a spekulációkról. A mostani meccsen bebizonyította, hogy mire képes középen. Az első gól Thierry Henry típusú volt, a harmadiknál pedig óriási akarással küzdött. Remek befejező lett belőle. Sokat tanult, mert intelligens játékos, és ezért még tovább is fog fejlődni" - mondta a francia szakember.

Walcott is megszólalt a mérkőzés után, de nem sokat árult el az elképzeléseiről: "Biztos, hogy valami hamarosan történni fog."