Spanyol foci

Del Bosque marad és átformálja a spanyol válogatottat

Vicente del Bosque kitölti szerződését. A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kaptiánya 2016-ig a hispán csapat mellett marad.

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

A Spanyol Labdarúgó Szövetség a világbajnokság után fogja hivatalosan bejelenteni, hogy a brazíliai kudarc ellenére nem válnak meg Vicente Del Bosquétól, aki maga is a folytatás mellett döntött. A bajszos trénert a szövetség elnöke, Ángel Villar, és főtitkára, Jorge Pérez Arias is támogatta, úgy vélik, nincs alkalmasabb személy Del Bosquénél arra, hogy átformálja a spanyol válogatottat. Ráadásul a 63 éves szakember két hónapja számos ajánlatot kapott kluboktól és valamennyire nemet mondott, holott némelyik tízszer annyi pénzt ajánlott a jelenlegi bérénél - egy japán ajánlatról és a Manchester Unitedről pletykáltak.

Del Bosque szeptembertől újra próbálkozhat - fotó: AFP

Del Bosque stábja sem változik, Toni Grande marad a másodedző, Javi Minano pedig az erőnléti tréner. A spanyol válogatott legközelebb szeptember 4-én lép pályára, barátságos mérkőzésen Párizsban Franciaországgal találkozik. Ekkor már Del Bosque lehetőséget adhat az új generációnak, amely többek között David Villa, Xabi Alonso és Xavi örökébe léphet. Könnyen lehet, hogy az U21-es nemzeti csapat erősségei közül többen is szerepet kapnak, Saúl, Jesé, Deulofeu, Alberto Moreno, Bartra, Muniain és Isco lehetőséghez juthat. Mellettük David de Gea, Thiago és Koke egyre nagyobb teret kaphat. Az eddigi alapemberek Jordi Alba, Busquets, Fernando Torres, David Silva, Mata, Cazorla és Iniesta szereplése attól függ, hogy milyen teljesítményt nyújtanak klubjaikban. Az AS szerint Fabregas és Gerard Piqué kivétel, őket végleg elfelejtheti Del Bosque. Nem feltétlen a játékuk miatt, inkább azért, mert nem mindig viselkedtek megfelelően - Fabregast például az ausztrálok elleni meccs előtt Del Bosque elzavarta az edzésről.

Az AS szerzője úgy fogalmazott: "Del Bosque már az új érát tervezi, ezen a nyáron nem megy szabadságra, Madridban, a szövetség irodájában marad. Spanyolország a nulláról kezdi, Del Bosque megnyomta az 'újraindítás' gombot."

Spanyolország címvédőként érkezett a brazíliai világbajnokságra. Első meccsén kikapott Hollandiától, majd Chile is legyőzte, zárásként Ausztrália ellen javított, de annak az eredménynek már nem volt jelentősége.

142352
[1701813] 2014-09-04 12:00:00 Franciaország - Spanyolországx;