Magyar válogatott

Kétszer is vezettünk, mégis szerencse kellett a dánok elleni döntetlenhez

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott a dán csapattal a debreceni Nagyerdei Stadionban csütörtökön rendezett barátságos mérkőzésen.

Szakály Péter (b) és a dán Daniel Agger. Fotó: Illyés Tibor

A találkozó elején a dánok birtokolták többet a labdát, szinte kedvükre adogathattak a magyarok térfelén. A hazai csapat a ritkán megszerzett labdákkal próbált gyorsan megiramodni, leginkább eredménytelenül, sok technikai hibával játszottunk. A mérkőzés első nagy helyzetét Braithwaite hagyta ki, majd szinte az ellentámadásból a debreceni születésű Dzsudzsák, a vendég védelem hatalmas hibájának köszönhetően nagyjából hasonló helyzetben már nem hibázott (1-0). A Dinamo Moszkva szélsője, a DVSC korábbi kedvence így góllal ünnepelte 60. válogatottságát. A félidő hajrájában is a dánok irányítottak, de nem tudták feltörni a jól záró hazai védelmet.

A szünet után ott folytatódott a találkozó, ahol abbamaradt, a fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a dán együttes, de Rasmussen közeli próbálkozását Lipták a gólvonalról vágta ki, Eriksen lövése pedig a kapufán csattant. Néhány perccel később azonban utóbbi már nem hibázott és közelről bombázott a hálóba (1-1). A vendégek ezt követően Krohn-Dehli révén kétszer is vezetést szerezhettek volna, de a támadó első ziccerét Gulácsi hatalmas bravúrral védte, a másodikat pedig elvétette: miután a magyar kapust is kicselezte, csak az oldalhálóba lőtt.

A magyar csapat kissé kijött a szorításból, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye, ugyanis az élete első válogatott mérkőzésén pályára lépő Varga Roland egy gyönyörű fejessel újra a magyarokat juttatta vezetéshez (2-1). A dánok kedvét ugyanakkor ez nem vette el és néhány perccel később Schöne hatalmas góljával egyenlítettek (2-2), majd újra átvették az irányítást.

A hajrára teljesen beszorult Pintér Attila együttese, de az eredmény már nem változott, a legközelebb az ajaxos Schöne járt a gólszerzéshez, de lövése a kapufán csattant. A találkozón hat újoncot avatott Pintér Attila, Gulácsi Péter, Lang Ádám, Korhut Mihály, Varga Roland, Kalmár Zsolt és Szabó János is először viselete a címeres mezt.

Ez volt Pintér Attila második találkozója a nemzeti csapat kispadján, nyernie még nem sikerült. A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt a magyar válogatott június 4-én az albán, három nappal később pedig a kazah csapattal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban.

INFO Magyarország-Dánia 2-2 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), illetve Eriksen (56.), Schöne (72.)
sárga lap: Tőzsér (40.), illetve Würtz (50.)
 
Magyarország: Gulácsi Péter - Varga József, Lang Ádám, Lipták Zoltán (Juhász Roland, 57.), Korhut Mihály (Szabó János, 61.) - Pátkai Máté (Kalmár Zsolt, a szünetben), Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám (Varga Roland, a szünetben), Szakály Péter (Koman Vladimir, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 67.)
 
Dánia: Stephan Andersen - Jabob Ahlmann, Daniel Agger, Simon Kjaer (Rasmus Würtz, a szünetben), Lars Jacobsen - William Kvist (Andreas Bjelland, a szünetben) - Michael Krohn-Dehli (Thomas Kahlenberg, 79.), Jakob Poulsen (Morten Rasmussen, a szünetben), Christian Eriksen, Kasper Kusk (Lasse Schöne, a szünetben)- Martin Braithwaite
[1672473] 2014-05-22 20:15:00 Magyarország - Dániax;
Élő közvetítés: Magyarország-Dánia - ÉLŐ_2014_05_22x