Magyar válogatott

Még sokat kell fejlődnöm - Vass Ádám

Az MTK Budapest 11-szeres válogatott középpályása, Vass Ádám elmondta, küzdő szelleme a régi és boldog, hogy a bő kerettel készülhet Belekben.

Vass Ádám a magyar válogatott bő keretével készül - fotó: mlsz.hu

A válogatott védekező középpályása, Vass Ádám nem először jár Törökországban, 2007-ben, amikor Isztambulban szerepelt Eb-selejtezőn a magyar válogatott, végig pályán volt. Meglehetősen régen, 2008 augusztusában játszotta utolsó „A” válogatott mérkőzését a Montenegró elleni barátságos találkozón, de azt állítja megmaradt ugyanannak a játékosnak, aki korábban volt. Vass Ádám örül, hogy ismét a keret tagja, annak pedig különösen, hogy Pintér Attila egyik összetartásáról sem hiányzott még.

"Az a típusú játékos vagyok, aki próbálja megnyerni a párharcokat és megpróbál minél több labdát szerezni, részt venni a labdakihozatalban - mondta Vass Ádám az MLSZ honlapján. - Még sokat kell fejlődnöm, azonban megmaradtam annak a játékosnak, aki voltam, sosem adom fel."

Vass Ádám január elején aláírt az MTK-hoz, még sosem lépett pályára az NB I-ben, a debütálásra március elsején kerülhet sor, amikor a fővárosi gárda a Szombathelyi Haladás vendége lesz.


Mint arról a hatharom.com beszámolt, március 5-én Finnország ellen játssza idei első mérkőzését a magyar válogatott, melynek új szövetségi kapitánya, Pintér Attila ezen a találkozón mutatkozik be a kispadon. A szakvezető elmondta, több játékrendszert is kipróbálna a győri találkozón, valamint úgy véli, a finnek tavalyi eredményei alapján várhatóan nehéz meccs elé néz a nemzeti csapat. 

Az északiak a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a kvalifikációt, 66. helyen állnak a világranglistán, míg a magyarok a 46. pozíciót foglalják el. A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott Egervári Sándor helyére beugró Csábi József irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként.

A bukaresti 3-0-ás és a hollandiai 8-1-es vereség után az MLSZ megújulást hirdetett, Csányi Sándor elnök neves külföldi kapitány ígért ennek magvalósításához, ehhez képest általános megrökönyödésre december 19-én Pintér Attilát, az NB I-ben címvédő Győri ETO vezetőedzőjét nevezték ki a nemzeti csapat élére.

Januárban a csapategység megteremtése érdekében az új szövetségi kapitány többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, a telki összetartásokat most a törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott.

[1652189] 2014-03-05 12:00:00 Magyarország - Finnországx;