Magyar foci

Nem tetszik, amit látsz? Ne is gyere ki!

  • VP

Felmondta még érvényben lévő szerződését a Győri ETO labdarúgócsapatának mérkőzéseit biztosító cég, miután a klubelnök szokatlan és megvalósíthatatlan feladatot kért tőlük.

Tarsoly Csaba sajátos filozófiát vall a szórakoztatásról A magyar futballban annyi furcsa és nevetséges dolgot megélt már az ember, hogy bizony hajlamos azt hinni, hogy már nem lehet neki újat mutatni. Ami viszont a múlt héten Győrben történt, arra nehéz szavakat találni.

Mint ismert, múlt hét szerdán a Ligakupa keretein belül a bajnoki címvédő Győri ETO hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a másodosztályban szereplő Soproni VSE csapatával, ám hiába jelentette az eredmény a biztos továbbjutást a csoportból, a mérkőzésre kilátogató győri drukkerek finoman szólva sem voltak elájulva kedvenceik produkciójától és ennek már a mérkőzés közben is hangot adtak.

Ezt azonban az utóbbi időben rendkívül érzékeny lelkűvé váló Pintér Attila és a klub elnöke, Tarsoly Csaba is zokon vette, majd a lefújás után - biztonsági emberek kíséretében - odamentek a győri táborhoz és számon kérték rajtuk a meccs alatti viselkedésüket.  A kisalfod.hu beszámolója szerint Tarsoly Csaba többek között azt mondta a drukkereknek, hogy visszafizeti a béreltük árát, de inkább ne menjen ki a meccsre az, aki kritizálja a csapat játékát.

Ezt követően a klub vezetése a hírek szerint azzal kereste fel a mérkőzések biztosítását végző győri Security Patent Kft-t, hogy a jövőben a lelátói hangulat javítása érdekében vezessék ki a nézőtérről azokat a szurkolókat, akik bírálják vagy netán szidják a csapatot és a vezetőedzőt.

A Security Patent ezt a kérést elutasította, mert elvben sem értett vele egyet és úgy ítélte meg, hogy végre sem tudja hajtani a szokatlan feladatot. Ezért élt a klub és közötte fennálló, szerződésben lefektetett 30 napos felmondási határidővel és jelezte, hogy azt követően nem vállalja az ETO mérkőzéseinek további biztosítását.

A történet  végére csak egy kérdés merül fel: vajon az MLSZ elnökségében helyet foglaló Tarsoly Csaba ötlete egy új irányvonalat képvisel a szövetség stratégiai programjában, amely a magyar bajnoki mérkőzések nézőszámának emelését célozza, vagy csupán egy újabb, "vérciki", tipikus  magyar sztoriról van szó. A választ nem nehéz megtalálni...