Manchester United

Rooney vallomást tett, önző volt, csalódott és boldog

Wayne Rooney nyáron valóban távozni akart a Manchester Unitedtől, de ma már megnyugodott és jól érzi magát a klubnál.

Tavasszal csalódott volt, de immár boldognak vallja magát Wayne Rooney - fotó: AFP

Gareth Bale és Luis Suárez mellett kétség kívül Wayne Rooneyról szólt a nyári átigazolási időszak. Az angol csatár májusban arra kérte a Manchester Unitedet, hogy engedje el egy másik csapathoz. Az Arsenal és a Chelsea érdeklődött iránta, sőt, a José Mourinho vezette londoni kékek ajánlatot is tettek, ám az MU nem engedte el riválisához a támadót. Rooney azóta megbékélt a helyzettel, jó formában kezdte az idényt, nyolc meccsen öt gólt szerzett, boldognak és nyugodtnak vallja magát, de elárulta, miért volt csalódott.

"A klubnál mindenki tudta, hogy melyik poszton akartam játszani, és ezért voltam csalódott - elevenítette fel a tavaszt Rooney. - Azt mondták, játsszak a középpályán, de én nem akartam. Úgy éreztem, elértem ahhoz a ponthoz a karrieremben, amikor kicsit önző lehettem, magamra is gondolhattam. Tulajdonképpen jól ment a játék a középpályán, viszont nem szerettem. Soha nem volt gondom azzal, ha más posztra vezényeltek, egyszerűen csak azt gondoltam, jogom van a megszokott helyen játszani. Csalódott voltam, és ez látszott a teljesítményemen, nem sikerült jól a tavalyi idényem, mert számos poszton feltűntem. Nem éreztem egyenletesnek a produkciómat, hiszen rendre máshol játszottam, nem tudtam megszokni a helyzetet. Néha nehéz, amikor nem egy poszton játszol."

Rooney hozzátette, habár csalódott volt, a nyár nyugodtan telt, nem idegeskedett az átigazolási időszakban.

"Őszinte leszek, teljesen megnyugodtam a nyáron - mondta Rooney. - Jól éreztem magam, talán kívülről másnak tűnt, de tényleg nyugodt voltam. Örültem, hogy végre nem vagyok sérült, és edzeni kezdtem, bizonyítani akartam, hogy jó játékos vagyok. Szerintem a Manchester United gyorsan egyértelművé tette, hogy nem válik meg tőlem. Természetesen sok cikk született, és mindenki rám várt, mondjak valamit, de én csak azokkal beszéltem a klubnál, akik igazán számítanak, és kizárólag mi tudtuk, hogy mi történik. Nem akartam semmit nyilatkozni hivatalosan, csak a futballra koncentráltam, és a jövőben is ezt teszem. Soha nem fogom azt mondani, hogy maradni akarok és azt sem, hogy távozni szeretnék. Futballozzunk, és meglátjuk mi történik."

Rooneynak a következő szezon után lejár a szerződése a Manchester Unitednél. Az angol támadó nem mondott semmi konkrétumot a jövőjéről.

"Tényleg csak a játékra koncentrálok - magyarázta Rooney. - Egyre többet fogunk tárgyalni a klubbal, és meglátjuk, hol tartunk."

Rooney a napokban az új menedzserről, David Moyesról is nyilatkozott. Úgy vélte, az új menedzser nagyobb támogatást igényel a csapat részéről.

"Kicsit más a helyzet David Moyesszal és az új stábbal - mesélte Rooney. - Más az edzés, más a stílus és másképp gondolkozik arról, amit a csapat játszik. Bevallom, nagyon kemény tréningeken vettünk részt, sokkal többet futottunk. Úgy érzem, a hasznomra vált, soha nem éreztem ilyen jó erőben magam."

[1474262] 2013-10-19 16:00:00 Manchester United - Southamptonx;