Angol foci

Rooney még csak 31 éves, de a teste már jóval öregebb

  • MVB80

Wayne Rooney még csak 31 éves, de Rio Ferdinand szerint a rengeteg meccs, amin pályára lépett, alaposan megviselte a testét.

Emlékeznek még Wayne Rooney első góljára a Premier League-ben? 2002 októberét írtuk, amikor az Everton szemtelenül fiatal csatára az Arsenal elleni meccs legvégén bitang nagy gólt akasztott David Seaman kapujába, a liverpooliak ezzel nyertek 2-1-re, és megszakították Arséne Wenger csapatának 30 találkozót számláló veretlenségi sorozatát.

Durva belegondolni, hogy ez a jelenet több mint 14 éve volt, és Rooney azóta végig a szemünk előtt volt, eleinte az angol futball megváltójának beharangozva, majd a PL egyik ünnepelt sztárjaként, mostanság pedig szinte már veteránnak titulálva, pedig még mindig csak 31 éves.

Ma már Rooney a Manchester United és az angol válogatott gólrekordere, és nemsokára a meccsek tekintetében is ő lesz Anglia nemzeti csapatának csúcstartója.

14 év a világ legkeményebb bajnokságban leamortizálja az embert, és Rio Ferdinand, Rooney korábbi csapattársa azt mondja, a csatár teste olyan állapotban van, mintha nem 31, hanem 40 éves lenne.

„A meccsei nagy többségén ő volt a legtöbbet futó játékos, amit általában az orrunk alá is dörgölt. Számára hatalmas kihívás volt, hogy eljusson a rekordot jelentő 250 gólhoz a MU-ban, de ez óriási nyomást is tett rá. Könnyen lehet, hogy mostantól egy felszabadultabb Rooneyt látunk majd a pályán, de az ember nem csaphatja be a testét. Csak Rooney fogja tudni, mikor jött el az a pont, hogy azt mondja, ennyi volt” – nyilatkozta a 38 éves Ferdinand.

Rooney felnőtt pályafutása során 624 meccsen lépett pályára, a válogatottban pedig 119 találkozón játszott, és 53 alkalommal volt eredményes. Ötször volt bajnok, háromszor Ligakupa-, egyszer-egyszer FA-kupa, Bajnokok Ligája-, valamint klubvilágbajokság-győztes, és begyűjtheti a negyedik Ligakupáját is, miután a MU 3-2-es összesítéssel továbbjutott a Hull elleni elődöntőből.

[2416742] 2017-01-26 20:45:00 Hull City - Manchester Unitedx;
2017-01-25;133
2017-01-26;133