Magyar válogatott

A holland játékosok színe-java Van Gaal mieink elleni bő keretében

Noha Hollandia már biztos világbajnoki résztvevő, Louis van Gaal szövetségi kapitány a lehető legerősebb előzetes keretet hirdette ki az októberi, magyar és török válogatottak elleni selejtezőkre.

Nem reménykedhettünk túlságosan abban, hogy Van Gaal nem veszi komolyan az utolsó két meccset, és a keret alapján ezt nem is teszi meg. Néhányan ugyan jelenleg épp sérüléssel küzdenek, és a nagy klubok is beleszólhatnak még a háttérben a holland válogatott végső összeállításába a számára már tét nélküli meccseken, de többek között Robin van Persie, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt és Nigel de Jong is felkerült a szakember listájára.

Louis van Gaal erős kerettel készül az utolsó selejtezőkre is - Fotó: AFP

A tavaly szeptemberi, Budapesti vb-selejtezőhöz képest a kiegészítő posztokon több változás is van, a hollandok legutóbbi, Észtország és Andorra elleni keretével viszont majdnem teljesen megegyezik a mostani névsor, azaz az alapcsapata valószínűleg megvan Van Gaalnak.

Hollandia a magyar válogatott ellen játssza utolsó hazai mérkőzését a selejtezősorozatban, és azon a találkozón a mieinknek valószínűleg győzelemre lenne szükségük, hogy megtarthassák a jelenlegi, második pozíciójukat a D csoportban, ami pótselejtezőt érhetne. A papírforma ugyanakkor az Oranje győzelme lenne, ami leginkább a legkönnyebb sorsolással rendelkező, Egervári Sándor együttese mögött egy ponttal álló Romániának kedvezne.

Amennyiben két vagy több csapat azonos pontszámmal végezne a csoportban, előbb az összesített gólkülönbség, majd a több szerzett gól, az egymás ellen szerzett gólkülönbség, az egymás elleni gólkülönbség, az egymás ellen szerzett több gól, végül ha csak két csapat van versenyben, az egymás ellen idegenben szerzett gólok döntenének a helyezésekről.

VB 2014
Hollandia bő kerete a Magyarország és Törökország elleni selejtezőkre
kapusok: Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV)
hátvédek: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (PSG), Jetro Willems
középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (Milan), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburg),
csatárok: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City)
[1147888] 2013-10-11 20:30:00 Hollandia - Magyarországx;
A D csoport állása nyolc forduló után
    M GY D V RG KG P
1. Hollandia 8 7 1 0 24 4 22
2. Magyarország 8 4 2 2 18 12 14
3. Törökország 8 4 1 3 14 7 13
4. Románia 8 4 1 3 13 12 13
5. Észtország 8 2 1 5 6 16 7
6. Andorra 8 0 0 8 0 24 0