Ligue 1

Falcao szárnyal, de máris kiszállna Monacóból

Két meccs, két gól, soha rosszabb rajtott. Radamel Falcao mérlege ez, aki a Monaco tagjaként a Bordeaux és a Montpellier kapuját is bevette a francia labdarúgó-bajnokságban. Ennek ellenére a kolumbiai csatár nem elégedett a helyzetével.

Riviére és Falcao, a Monaco szuperduója repíti Ranieri együttesét - fotó: AFP

Alig kezdődött el Radamel Falcao franciaországi karrierje, a Marca szerint a kolumbiai csatár máris hátraarcot fújna. Nem az ottani klímával vagy a környezettel van gondja, sokkal inkább a francia élvonal és a Monaco között zajló adóvitával. Mint ismeretes, a Hercegségre más adószabályok vonatkoznak, mint a Ligue 1 többi csapatára és a liga szerint ez nem igazságos - pláne azóta, hogy az orosz milliárdos, Dmitrij Rjibolovlov révén immár eurómilliók állnak a gárda rendelkezésére. A liga úgy döntött, hogy a 2014/15-ös idénytől a Monacónak is francia székhelyűnek kell lennie, ez viszot kőkemény hatást gyakorolna a játékosok bérére is. Falcao például csak töredékét tarthatná meg a 14 millió eurós szezononkénti fizetésének. A Marca a pénzügyi változások mellett arról is beszámolt, miszerint a kolumbiai csatárnak a nyári erősítések sem tetszettek, lévén Moutinho és James Rodríguez után inkább lejárt szerződésű veteránok (Abidal, Ricardo Carvalho), valamint fiatal tehetségek érkeztek.

Falcao május 31-én szerződött a Monacóhoz és azóta inkább negatív híreket produkált. Az Augsburg elleni felkészülési mérkőzésen összeugrott a rivális játékosaival, majd a nézők közé bombázta a labdát, néhány hete pedig életkorának meghamisításával vádolták meg. Csak hab lenne a tortán, ha ezek után máris túladna rajta a Monaco, mondván, Falcao szája legörbült az új adóhelyzet miatt.

Adóviták ide vagy oda, Falcaóra a bajnokságban egyelőre nem lehet panasz. A Bordeaux elleni nyitófordulóban 2-0-ra nyert a Monaco, a kolumbiai szerezte csapata második találatát, ezúttal pedig büntetőből lőtt a Montpellier elleni siker alkalmával a hálóba. Emmanuel Riviére azonban a dél-amerikait is felülmúlja, egyelőre ő a házigólkirály, a Bordeaux ellen ő vágta a Monaco első gólját, a Montpellier-t pedig háromszor mattolta. A 23 éves francia csatár már tavaly, a másodosztályban is a gárda tagja volt.

A Monaco tehát kettőből két sikerrel nyitott a francia bajnokságban, de a következő napok inkább Falcaóról szólhatnak, akit a Marca szerint már felajánlottak a Real Madridnak és a Chelsea-nek is.

Ligue 1
2. forduló
INFO Monaco-Montpellier 4-1 (2-1)
[1468172] 2013-08-18 14:00:00 Monaco - Montpellierx;