Community Shield

Van Persie ott folytatta ahol abbahagyta, megnyerte a Szuperkupát a Unitednek

A bajnok Manchester United 2-0-ra megverte az FA-kupa-győztes Wigant az angol Szuperkupában, a Community Shielden.

Van Persie duplázott a mérkőzésen - Fotó: AFP

David Moyes a rutinnak is bizalmat szavazott a kezdőben, Ryan Giggszel, és ott volt a pályán a télen szerződtetett, a csapathoz nyáron csatlakozott szélső, Wilfried Zaha is. Wayne Rooney "titokzatos" vállsérülése miatt hiányzott.

A 6. percben az előző szezon gólkirálya, Robin van Persie megkezdte az új érában is a gólgyártást: Patrice Evra balról ívelt a túloldalra, a holland 12 méterről emelkedett és a jobb alsóba fejelt (1-0). A 16. percben megsérült a jobbhátvéd Rafael, Chris Smalling váltotta. A Wigan elég gyengén muzsikált, a Vörös Ördögök könnyedén kézben tartották a meccset. A Latics az első félóra végén jutott el David De Gea kapujáig, de akkor McArthur és Holt egymást zavarta. A 38. percben Welbeck 13 méterről lőtt, Carson nagyot védett a bal saroknál.

A 43. percben egyenlíthetett volna a Wigan, szabadrúgás után Boyce fejese elgurult keresztben a kapu előtt, Barnett pedig nem tudta közelről bepofozni a labdát. A színvonal nem emelkedett a második félidőre, az 59. percben pedig megpecsételődött kiscsapat sorsa: Van Persie cselezett a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, lövésébe beleért Perch, akinek lábáról a kapuba vágódott a labda (2-0).

A 69. percben a csereként beállt Valencia jobbról, éles szögből célzott, szögletre mentettek a védők. Pár perccel később Espinosa 16 méterről eltörte a labdát, a szépítés sem jött össze. A hajrában Januzajnak és Kagavának is lehetőséget adott a gyárvárosiak új menedzsere..

A Manchester United felejthető mérkőzésen könnyedén legyőzte a Wigant, David Moyes trófeával debütált az angol rekordbajnok élén.

Angol Szuperkupa
INFO Manchester United-Wigan 2-0 (1-0)
[1453002] 2013-08-11 15:00:00 Manchester United - Wiganx;