Kajak-kenu

Ilyen kemény alapozást még nem csináltunk - Vajda Attila

Vajda Attila gőzerővel készül a nyár végi világbajnokságra. A közelgő válogató miatt nem izgul, jó formában van, ezt már az Eb előtt rendezett első válogatón is bizonyította.

Vajda Attila nem izgul a közelgő válogató miatt

Vajda magabiztosan nyerte májusban az Európa-bajnokság előtti hazai válogatót. Az olimpiai bajnok kenus 1000 és 5000 méteren is meggyőző teljesítménnyel lett első. A portugáliai Eb-n aztán a rövidebb távon negyedik lett, míg a hosszabb táv hamar véget ért számára, miután az első kanyarban a nagy tülekedésben beborult a vízbe. Elszántságát jól mutatja, hogy ő folytatta volna a versenyt, de annyi víz ment a hajójába, hogy kénytelen volt feladni a küzdelmet. Ennek köszönhetően a szokottnál is elszántabban készül az augusztus végi világbajnokságra - írta a molcsapat.hu.

Nem izgulok a jövő heti válogató miatt. Jelenleg gyorsítgatunk, készülünk rá, de egy igen erős alapozás után vagyunk, így nincs bennem akkora várakozás és izgalom, mint máskor” – mondta a kétszeres világbajnok. Ez elsősorban annak tudható be, hogy az idei év másképp alakul, mint a korábbiak, hiszen alaposan széthúzódott a versenyszezon. Ha megnézzük, az Eb és a vb között több mint tíz hét van, ami nagyon sok. Augusztus végén lesz csak a duisburgi világbajnokság, ilyen későn nem szoktunk már versenyezni. Komoly alapozás zajlott, a gyorsítást majd csak a válogató után három héttel kezdjük el. Az Európa-bajnokság óta eltelt három és fél hétben nagy munkát végeztünk, úgy érzem, ilyen kemény alapozást még nem csináltunk az elmúlt húsz évben. Azért a válogatóra frissítünk is, hiszen nem mehetünk oda fáradtan. Ugyanakkor biztos, hogy nem ez lesz életem csúcsformája”.