Átigazolás

Rekordigazolás a BVB-nél, Mhitarjan a Dortmundé - hivatalos

Mario Gomez és David Villa után itt a hétfő harmadik topigazolása: a Borussia Dortmund megerősítette Henrih Mhitarjan érkezését. Az örmény támadó középpályást a Sahtar Donyecktől szerződteti a BVB, sajtóhírek szerint 25 millió euróért, amivel Mhitarjan a klub történetének legdrágább igazolása.

Mhitarjannak kell pótolnia Götzét

Az egyezség egyelőre szóban köttetett meg, a következő napokban véglegesítik a felek, de vélhetően semmi sem gátolja meg ezt. Mhitarjan - aki 2010 és 2013 között 44 gólt szerzett 106 tétmeccsen - az orvosi vizsgálaton már átesett, 2017-ig ír alá és szerdán jelentkezik a Bad Ragazi edzőtáborban.

A Borussia 25 millió eurót fizet a 24 éves játékosért, ami klubrekord, az eddigi csúcsot Marcio Amoroso tartotta 21,5 millióval még 2001-ből. Az ukrán bajnokság gólkirályát - középpályásként - a Liverpool is vitte volna, de a jelek szerint a dortmundi ajánlat csábítóbb volt.

A BVB-nél azt is közölték, hogy, Mhitarjan, Pierre-Emerick Aubameyang és Szokratisz Papasztathopulosz szerződtetésével lezártnak tekintik az átigazolási időszakot.