Karrier

Filip Holender a magyar válogatottról álmodik

Filip Holender volt a vezére a Budapest Honvédnak a Cselik Niksics elleni Európa Liga-selejtezőn. A szerb származású támadó két gólt szerzett és két gólpasszt adott Montenegróban. A mindössze 18 éves játékos Magyarországon képzeli el jövőjét.

"Kezdetben nehéz volt elszakadni a családomtól, de túljutottam ezen, és most már nagyon jól érzem magam Magyarországon" – árulta el Holender a Borsnak. A fiatal tehetség a mai napig a Magyar Futball Akadémia lakója. Holender 14 éves korában került a Honvéd akadémiájára. Az előző idényben már öt mérkőzésen szerepelt az NB I-ben, de az igazi áttörés most jöhet el a számára.

"Marco Rossi edző jelezte, mivel jól dolgozom, a következő idényben több lehetőséghez juthatok, s ez nagyon doppingol. Fantasztikus érzés volt megszerezni az első gólomat a Honvédban, ki is rohantam a szurkolóinkhoz megköszönni, hogy elkísértek minket. Remélem, meg lesz a továbbjutás, és a későbbiekben is remek teljesítménnyel tudom majd segíteni a csapatot" - folytatta a 18 éves támadó.

Holender a következő hetekben megkapja a magyar útlevelet, és feltett szándéka, hogy a magyar válogatottat erősítse a jövőben. Róth Antal, az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője tárt karokkal várja a támadót a csapatába.

"Kiemelkedő képességű futballistáról van szó, akiről emberileg is csak jót hallottam. Nagyszülői felmenőkre hivatkozva nyújtotta be a kérelmét a magyar állampolgárságra, s amint ezt megkapja, küldöm is neki a meghívót" – mondta a szakember.