Strandröplabda

Egy nappal a vb-rajt előtt lépett vissza a sérült olimpiai bajnok

  • VNA

Combizom sérülése miatt a londoni olimpián győztes Julius Brink kénytelen volt visszalépni a lengyelországi strandröplabda világbajnokságtól.

Hétfőn a lengyelországi Stare Jablonkiban veszi kezdetét a 2013-as strandröplabda világbajnokság. A rajt előtt egy nappal saját Facebook oldalán jelentette be visszalépését a németek olimpiai bajnoka, Julius Brink. A londoni játékokon Jonas Reckermannal győztes 30 esztendős sportolót régóta húzódó combsérülése akadályozza meg a szereplésben. "Nem szívesen írom le, de a világbajnokságot nélkülem fogják megrendezni" - írja Brink, aki ezúttal Sebastian Fuchs párjaként indult volna a tornán.

Julius Brink (jobbra) a londoni olimpián győzött, a 2013-as vb-n viszont el sem indulhat

A páros a strandröplabda Világsorozat előző két versenyén is együtt szeretett volna indulni, de Brink combjának sérülése mindkétszer megakadályozta őket a közös játékban. "Az orvosokkal és a fizioterapeutákkal történt konzultáció után mondhatom azt, hogy nem vagyok 100%-os állapotban, így nagy lenne az esélye annak, hogy rásérülök a lábamra, amit viszont nem akarok" - tette hozzá egy német portálnak nyilatkozva Brink. Párja, Fuchs nem marad azonban egyedül, a német szövetség ugyanis gondolt a "vészforgatókönyvre", így azzal a Thomas Kaczmarekkel játszik majd együtt, akivel a szezon elején a hágai Grand Slam tornán egy 17. helyet tudott megszerezni. A német páros kedden, a férfi torna J-csoportjában kezdi meg szereplését a világbajnokságon.