Átigazolás

Félmillió eurót kér a Haladás Radóért

A Haladás 19 éves támadója, Radó András iránt a Videoton érdeklődik. Kulcsár Kornélt pedig - kölcsönben - három NB II-es klub is vinné. A zöld-fehérek pedig az MTK-s Zsidai Lászlót és Vadnai Dánielt egyaránt kiszemelték. Mindezekről Illés Béla sportigazgatója, kisebbségi tulajdonos tájékoztatta a klub hivatalos honlapját.

Eddig két távozója van a Szombathelyi Haladásnak. A lejáró szerződésű játékosok közül a kapus Gőcze Gergő Pécsre igazolt, Búrány Zoltánnak még nincs csapata. Radó Andrást 2015. június 30-ig szerződés köti a Rohonci útra, az utánpótlás-válogatott támadó iránt a Videoton érdeklődik - olvasható a haladas.hu-n.

"Felhívott Radó menedzsere, Filipovics Vladan és játékosunk kivásárlási árát tudakolta - jelezte Illés Béla, a Haladás sportigazgatója, kisebbségi tulajdonosa. - Elmondta, futballistánk iránt  a Videoton érdeklődik. Közöltem vele a tulajdonosok álláspontját, mely szerint legalább annyit szeretnék kapni érte, mint másfél éve Kovács Istvánért, azaz 500 ezer eurót. Ez a tárgyalási alap, ha valamelyik klub ilyen ajánlattal kopogtat, meghallgatjuk, aztán döntünk. Ami a kiszemeltjeinket illeti: az MTK két, lejáró szerződésű középpályása, Zsidai László és Vadnai Dániel ügyében tettünk lépéseket, mindkét labdarúgó szerepel Artner Tamás kívánságlistáján. Egyelőre nem adtak választ a játékosok."

"Kulcsár Kornélnak élő szerződése van, három  NB II-es klub is vinné  kölcsönben, egyelőre nem döntöttünk a középpályás sorsáról - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.  - A lejáró szerződésű labdarúgók közül Mursits Rolandnak a héten megtettük ajánlatunkat, de miután a kapusnak más lehetősége is akad, jövő héten dönt. Rajos Gábor kontraktusa is lejár június 30-án, jelen állás szerint az a valószínűbb, hogy nem marasztaljuk. Kenesei Krisztiánnak már hetekkel ezelőtt megtettük ajánlatunkat, a csatár továbbra sem adott választ."