NB I

Robbie Williams előtt még jut egy kis foci a Groupama közönségének

  • MVB80

FTC-Haladás meccsel indul az NB I 6. fordulója.

Szokatlan módon már csütörtökön megkezdődik az NB I 6. fordulója, mivel augusztus 23-án Robbie Williams-koncertet rendeznek a Groupama Arénában, így a hétvégéről előre kellett hozni a Fradi-Haladás meccset, hogy utána neki lehessen állni a koncert előkészületeinek.

Hogy csütörtök este milyen előadást láthatnak a nézők, az jó kérdés, mindenesetre az biztos, hogy egy újabb pontvesztés már nagyon kínos lenne a Fradinak.

Thomas Doll csapata eddig a bajnokság döntetlenkirályának számít, az öt fordulóból négyszer ikszelt, csak a Mezőkövesd ellen jött ki a lépés egy 5-0-s tarolás formájában.

„Először is rendeznünk kell magunkat fejben, úgy kell kifutnunk a pályára a Haladás ellen, hogy nem gondolunk az előző mérkőzésekre. Több találkozó is volt, amit több koncentrációval, jobb odafigyeléssel megnyerhettünk volna. Most ezeket a tapasztalatokat kell levonni, ezt a hasznunkká kell tenni, és ennek szellemében pályára lépni a Haladás ellen.

Minden játékostól a maximumot várom, remélem, meg lesz az eredménye az eddigi munkának. Fontos, hogy mindenki koncentrált legyen, el kell kerülnünk az egyéni hibákat, és azt a játékot és lendületet kell nyújtanunk, mint például a Mezőkövesd ellen is tettük. Úgy gondolom, ha ezekre mind odafigyelünk, megszerezhetjük a győzelmet” – nyilatkozta Doll a Fradi honlapján.

Böde gólerős játéka nagyon hiányzott eddig a Fradiból

A hazaiaknál Bőle Lukács és Gera Zoltán is sérült, így Leandro ismét a középpályán játszhat. Elöl várhatóan Böde lesz majd a középcsatár a formáját még mindig csak keresgélő Priskin helyett.

A Haladás nagyon fontos győzelmet aratott a Balmazújváros ellen, a szombathelyiek alaposan beragadtak a rajtnál, de az újonc legyőzésével sikerült elmozdulni az alsóházból.

Halmosi Péter továbbra sincs benne a keretben, a rutinos szélsőn kívül a korábbi Fradi-kedvenc, Pinte Attila fia, Patrik, valamint a belga belső védő, Stef Wils sem léphet pályára a Groupamában.

Az előző idényben a Fradi mindkétszer 3-1-re győzött hazai pályán, Szombathelyen viszont kikapott 2-0-ra. A Hali 2014 májusában szerzett utoljára pontot a Ferencváros vendégeként (0-0), és 2013 novemberében tudott nyerni, akkor a Puskás-stadionban Halmosi volt a hős, a három gólból kettőt ő szerzett.

1x2    
FTC Döntetlen Haladás
1.50 3.90 6.30
now;212
2017-08-18;212
2017-08-19;212
239099