NB I

Strestík anyja lemajmozta Leonardót

A Győr cseh légiósának, Marek Strestíknek édesanyja majomnak nevezte Leonardót, a Ferencváros brazil játékosát, akinek fia súlyos sérülést okozott a legutóbbi fordulóban.

Mint ismert, Strestík múlt vasárnap, a Győr-Ferencváros bajnoki mérkőzés 80. percében hátulról csúnyán beleszállt Leonardóba. A brazil támadót az esetet követően le kellett cserélni, szárkapocscsont-törést szenvedett. Várhatóan négy-öt hónap kényszerpihenő vár rá.

A lefújást követően a szabálytalanságot elkövető cseh játékos nem tudta felhőtlenül ünnepelni a Győr negyedik bajnoki címét, láthatóan megviselte az eset. A Sport TV-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, nem állt szándékában sérülést okozni Leonardónak, nagyon sajnálja az esetet, és jobbulást kíván a Fradi támadójának.

Strestíket az eset után öt hónapra eltiltotta az MLSZ. Az indulatok továbbra sem csitulnak, Strestík édesanyja vehemensen védelmezi fiát az egyik közösségi oldalon. "Jól felfújtátok mit mondjak az a majom meggyógyul és huhoghattok" - írta szerda este. A bejegyzés azóta eltűnt a Facebookról.

Leonardo lábának eltörése (4:56-tól)