Serie A

Tőzsér nélkül harcolta ki a bennmaradást a Genoa

A Genoa 0-0-ra zárt otthon az Internazionale ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának vasárnapi meccsén. A genovai gárda ezzel az egy ponttal bebiztosította élvonalbeli tagságát.

Borriello

Az Inter számára már nem jelentett tétet a genovai fellépés, ugyanis minden esélyét elvesztette arra, hogy a következő idényben a nemzetközi porondon szerepelhessen. A Genoának azonban nem volt mindegy a játék, hiszen mindössze négy pont választotta el a kieső helyen álló Palermótól. Kevés helyzetet hozott az összecsapás, végül gól nélküli döntetlenre zártak a felek, ezzel pedig a genovaiak biztosították helyüket a Serie A-ban. Tőzsér Dániel kispados volt a hazai oldalon, de nem kapott lehetőséget.

A Fiorentina Luca Toni közeli lövésével lökte véglegesen a másodosztályba a Palermót. Egy körrel a vége előtt a szicíliai gárda már nem foghatja be a 17. helyezett Genoát. A firenzeiek ezzel a sikerrel bebiztosították a negyedik helyet, és ha a Milan hibázik a Roma ellen, akkor az utolsó körben még a harmadikra is lesz esélyük.

Fiorentina-Palermo, Toni gólja

A Chievo-Torino találkozó nem tartogatott tétet, Théréau gólját a vendégek részéről Cerci büntetőből egalizálta.

Serie A
37. forduló
Genoa-Inter 0-0
 
Chievo-Torino 1-1 (1-1)
Gól: Théréau (10.), ill. Cerci (19. - 11-esből)
 
Fiorentina-Palermo 1-0 (1-0)
Gól: Toni (41.)