NBA

Csak a Golden State-et segítette ki a hazai pálya

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának hetedik napján három mérkőzéssel folytatódtak a párharcok. A Golden State érvényesíteni tudta a pályaelőnyt a Denverrel szemben, míg a Boston Celticst és a Los Angeles Lakerst a hazai közönség sem tudta kihúzni a csávából, és már 3-0-s hátrányban vannak a Knicks, illetve a Spurs ellen.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 110-108

Stephen Curry még bokaficammal is vállalta a játékot a Denver Nuggets elleni harmadik mérkőzésen, és milyen jól tette! Curryt nem hátráltatta igazán a sérülése, 29 pontot szórt ki 11 assziszttal, ami elég volt a Warriors számára, hogy egy szoros mérkőzésen megtartsa a pályaelőnyt, amit a második meccsen elvett a Denvertől.

Klay Thompsonék gratulálnak egymásnak, a Warriors már 2-1-re vezet a Denver ellen

Curry csapattársai is kitettek magukért, Jarrett Jack 23, Harrison Barnes és Carl Landry pedig 19 ponttal segítettek hozzá a Warriors feltámadásához, mely a harmadik negyedben még 13 pontos hátrányban volt. A túloldalon Ty Lawson sziporkázott 35 ponttal és 10 gólpasszal, de a teltházas közönség igazán Andre Iguodala dobásánál izgulhatott, de a vendég játékos tripla kísérlete a dudaszónál nem akadt be.

A Warriorsnak 2007 óta ez volt az első hazai playoffmérkőzése, és az utóbbi 19 idényben mindösszesen másodszor kvalifikálta magát a rájátszásba. Most már legrosszabb esetben is lesz egy hatodik mérkőzés a párharcban, így a szurkolók még akár két hazai mérkőzésen is buzdíthatják kedvenceiket.

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 a Warriors javára.

Boston Celtics - New York Knicks 76-90

A New York Knicks 13 éve nyert utoljára playoff-párharcot, de ahogyan a mostani alakul a Bostonnal szemben, ez a negatív sorozat már nem tart sokáig. Carmelo Anthony 26 ponttal vezette újabb sima győzelemre a New York-i csapatot a Boston felett, amivel már 3-0-ra mennek a párharcban.

A Knicks ezúttal sem vette félvállról a mérkőzést, már a félidőnél 16 pontos előnnyel rendelkeztek, amit sikerült is megtartani a lefújásig. Raymond Felton 15 ponttal és 10 assziszttal ért el dupla-duplát, J.R. Smith viszont idő előtt mehetett zuhanyozni, miután könyökkel arcon vágta Jason Terryt. A liga eltiltásban is részesítheti majd a játékost, de a Knicksnél bíznak benne, hogy a vasárnapi negyedik meccsen is rendelkezésükre fog állni Smith.

Az NBA-ben 0-3-ról még egyetlen csapat sem jutott tovább.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-0 a Knicks javára.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 89-120

A Lakers a szépítésre készült a párharcban, ehelyett azonban a franchise történetének legsúlyosabb hazai vereségébe szaladtak bele Dwight Howardék. Az aranytrikósok végzetét a veterán Tim Duncan jelentette, aki már a mérkőzés első perceitől jelezte, hogy nagyon motivált ezen az estén. Duncan végül 26 ponttal és kilenc lepattanóval abszolválta a mérkőzést, Tony Parker további 20 ponttal gazdagította a Spurs pontszámát.

A Spurs végig vezetett a mérkőzésen, így nem lehetett kérdés a harmadik meccsen a győztes kiléte. A Lakers 2007 óta nem esett ki az első körben, de elnézve a két csapat mostani formáját, nem bízhatnak Los Angelesben abban, hogy majd pont a Lakers áll fel elsőként 0-3-as hátrányból.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-0 a Spurs javára.

NBA rájátszás
Főcsoport-negyeddöntők
Boston Celtics - New York Knicks 76-90
Golden State Warriors - Denver Nuggets 110-108
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 89-120