NBA

Nincs mese, váltanunk kell - tippek az NBA-rájátszásra

Eddig fogtuk a Boston kezét, de a Miami meghátrálásra kényszerített minket. Újabb szoros meccsre számítunk.

Rendkívül kiegyenlített a Keleti főcsoport döntője, de a Miaminak annak ellenére sikerült 3-1-re ellépnie, hogy mindhárom győzelme alkalmával egy kosár volt csupán a különbség a felek között. A bukik ennek fényében továbbra is a Bostont favorizáljak, az ötödik felvonáson pedig 3.5 ponton húzták meg a spreadet.

{"headTitle":"Boston Celtics-Miami Heat","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-26 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Boston","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Miami","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Tudtad?

A     200€-s gigabónusza a piacon elérhető egyik legnagyobb összeg. 
Ide kattintva mindent megtudhatsz a bónusszal kapcsolatban!

Mi azonban ezen a ponton elengedjük a Boston kezét. Ugyan tehetségben hangyányival a Heat előtt vannak, de a kémia és a csapategység terén a Miami még a Lakersnél is jobban áll.

Szinte minden meccsen más kerül a rivaldafénybe, a szerdai megmérettetésen ez a személy a rookie Tyler Herro volt, aki a padról beállva dobott karriercsúcsot jelentő 37 pontot. Az NBA történelme folyamán egyedül Magic Johnsonnak sikerült többet dobnia újoncként a rájátszásban, ez azért elég beszédes.

Persze az is kellett a sikerhez, hogy a zöld mezesek sztárja, Jason Tatum nagyon beragadt és az első félidőt kereken 0 (6/0 FG) ponttal zárta. Becsületére váljon, hogy a második félidőre felébredt és végül 28-cal zárta a meccset.

Spoelstra gyakran favorizálja a zóna védekezést, ez pedig nagyon nem fekszik a Celtics-nek, ezt mi sem mutatja jobban, mint a 19 eladott labda!

A fentebb írtakat, mégpedig, hogy mennyire kiegyenlített ez a párharc az alábbi képen található számok gyönyörűen szemléltetik. Pontosan ugyan annyi pontot átlagolnak és az assziszt, festékből való dobások, valamint a triplák értékesítésének százaléka is közel megegyezik.

Forrás: ESPN Youtube

Trendek
 

  • A Heat 7-2 ATS az utóbbi 9 egy nap pihenő után játszott meccsén
     
  • A Heat 6-2 ATS az utóbbi 8 olyan PlayOff-meccsén, amelyen underdog volt
     
  • A Celtics 1-5 ATS az utóbbi 6 konferencia-döntős meccsén
     
  • A Celtics 1-4 ATS az utóbbi 5 Heat elleni meccsén


Mindezek tudatában nehéz nem behúzni a Heatet, persze csakis masszív hendivel, ebbe pedig elég sok forgatókönyv belefér. Butlerék védekezése egyszerűen jobban működik és úgy tűnik, mintha Brad Stevens összes finomhangolására lenne válaszuk. Tatum továbbra is csillog, de néhol olyan érzése van az embernek, mintha azt a szintet nem ütné még meg, hogy a döntőbe vezesse társait. Kicsit most szembe megyünk a párharcról korábban írtakkal, de 4.5 ponttal támogatva ezúttal a Miamit húzzuk be.

{"headTitle":"Boston Celtics-Miami Heat","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-26 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Miami +4.5","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}