NBA

Győzelem vagy halál - tippek az NBA-rájátszásra

Hihetetlen izgalmas a keleti főcsoport-döntő, hiszen hétfő hajnalban, a 7. meccsen eldől, hogy ki jut a nagydöntőbe.

A jelenlegi Király, vagy a jövő sztárja viszi be csapatát a döntőbe? fotó: USA Today

Keleten nincs több hibázási lehetőség. A játékosok, az edzők és a rajongók is ezekért a meccsekért élnek-halnak, hiszen a 7. meccs után már nem lehet korrigálni. A Boston-Cleveland végletekig kiélezett párharcán hétfőn hajnali 4.30 körül a bostoni TD Gardenben mindenre választ kapunk.

Fogadás a győztesre    
Boston Cleveland
1.75 1.95
Fogadási határidő: 02:30

Kezdjük a Királlyal, aki a csapatot egymaga vitte el a hátán ezidáig és aki kicsit több mint 10 éve bukott utoljára hetedik meccset. Egészen pontosan 3657 nap telt el azóta, amikor a 23 éves LeBron a Cavs-szel besétált a TD Gardenbe és alul maradt a későbbi bajnok Celtics otthonában.

Azóta King James 5 győzelmet szerzett ezeken a sorsdöntő meccseken, továbbá rekordot jelentő 34.9 pontot, 9.1 lepattanót és 5.1 gólpasszt átlagolt.

A legutóbbi ilyen összecsapás az idei rájátszás első körében jött, akkor 45-öt vágott az Indiana Pacers-nek ezzel ő lett az NBA első játékosa, aki több hetedik meccsen is elérte a 45+ pontot. És, hogy mikor volt az első ilyen? Pont Bostonban tíz esztendővel ezelőtt, ám ott az is kevésnek bizonyult. A történelem vajon megismétli önmagát?

Úgy lépj pályára, hogy bízol abban amit egész évben csináltál. Nem szoktam túl sok nyomást helyezni magamra - csak kimegyek és játszom a játékom. Tudom, hogy bármire képes vagyok és maximálisan bízok magamban.

- mondta James, akinek nyilatkozatát hallva nem szívesen lennék a bostoniak helyében.

Más kérdés, hogy őket sem kell félteni, sőt. Többször elhangzott már Morris, Brown és Tatum szájából is, hogy bárki is jön szembe, ők senkitől nem félnek és láthattuk hazai meccseiket, hogy nem a levegőbe beszéltek.

A Celtics eddig tökéletes 10-0 mutatóval rendelkezik otthon az idei playoffban.

Idegenben Brad Stevens sem a védekezést, sem a támadást nem tudta tökéletesre pörgetni, ám a TD Gardenben eddig érinthetetlenek. A hazai közönséggel megtámogatva átlagban 110.5-et szórtak és csak 99.8-at kaptak, tehát +10.7 a különbség a javukra. Az alapszakasz legjobb védelme az övék, amely az ötödik meccsen például ezt művelte a Clevelanddel:

Nem kellene itt lenniük, főleg két legjobbjuk, Kyrie Irving és Gordon Hayward nélkül, hangoztak a kritikák. Temették őket a szintén fényes jövő előtt álló fiatal 76ers és LeBronék ellen is, de immár nem kell magyarázni semmit, a számok megteszik azt a betűk helyett. Véletlenek nincsenek és az egyik magyarázat a hihetetlen szereplésre az x-faktorrá váló edzőzsenijük, Brad Stevens személyesen!

Fogadó legyen a talpán, aki ezen előzményekből kihámozza a tutit a mindent eldöntő találkozóra. A nyitó oddsok szerint a Boston a favorit 2.5 ponttal és talán azért billen kicsit feléjük a mérleg nyelve, mert klasszisokkal jobban tudnak egy csapatként működni, mint az egyszemélyes hadsereg Cleveland.

  • Tipp - Boston nyer @1.75