Bobsport

Új sportágában villámgyorsan világbajnok lett Lolo Jones

  • VNA

Páratlan bravúrt ért el a kiváló atlétanő, Lolo Jones, aki néhány hónapos felkészülés után a bobsport világbajnoka lett.

Nem kellett sokat várnia az első sikerekre új sportágában sem Lolo Jonesnak. A csinos amerikai gátfutónő pár hónappal ezelőtt próbálta ki a bobozást, amelyben ezen a hétvégén a St. Moritzban sorra kerülő világbajnokságon tagja volt a győztes amerikai csapatnak. A bob vb-n vasárnap  rendezték a csapatversenyt, ahol egy-egy női és férfi skeletonos, illetve női és férfi kettes bob időeredményét adják össze, amely alapján az Egyesült Államok csapata lett a legjobb. Az Elena Meyers fékezőjeként szerepet kapó atlétanő (akik közösen harmadikként zártak az időeredményeket tekintve a női kettes boboknál) korábban is szerzett már világbajnoki címet, miután 2008-ban és 2010-ben is fedett pályás világbajnok volt a 60 méteres gátfutásban.

Bár a csapatversenyben a németek a négy szakágból hármat is megnyertek, ám végül mégis az USA csapata érte el a legjobb időt, 0,24 másodperccel megelőzve a sportág nagyhatalmának számító német válogatottat. A győztes amerikai csapatban ott volt a kettes bobbal Steven Holcomb is, aki korábban a bobosok között vereséget szenvedett a sportág történetének legfiatalabb világbajnokától, a mindössze 22 évesen 270 naposan a csúcsra jutó német Francesco Friedrichtől. Az amerikai csapat annak köszönheti győzelmét, hogy skeletonosuk, Noelle Pikus-Pace 1,7 másodperccel volt jobb, mint német riválisa. A csapatversenyben a kanadaiak szerezték meg a bronzérmet.