Skót foci

Játékos- és edzőlegendája tulajdonosként is megpróbálja megmenteni a Rangerst

  • SZA

Egy pillanatig sem lehet állítani, hogy ne igazi klubikonként viselkedne Ally McCoist. A nyáron anyagi problémák miatt a negyedosztályba száműzött Glasgow Rangers edzője ugyanis egyesülete részvényeit is elkezdte vásárolni, hogy az ő pénzéből is jöhessen egyenesbe a klub.

A skót mester, aki egyébként a klub gólrekordere is, az ügyvezető igazgató Charles Green legújabb részvénykibocsátásába fektette a pénzét. A tervek szerint az összesen körülbelül húszmillió fontot termelő manőverben hetvenezer pakettot vesz meg McCoist, így részesedése a klubból két százalék körülire változna.

A kereken ötven esztendős szakember így vélekedett a történtekről: „Szerintem a legjobban úgy lehet leírni, hogy szurkolóként vettem részvényeket a klubtól, nem menedzserként. Szurkolóként, hogy amikor én már nem leszek, a papírok akkor is a családom tulajdonában legyenek. Nyilvánvalóan közel áll a szívemhez a Rangers, és ahogy sok szurkoló is tette, a családom, a fiaim nevében vásároltam.

A hogyan továbbról is nyilatkozott a csapat legendája: „A klub hosszú távú jövője életbevágóan fontos, és ha a szurkolók és az egyesület összetartanak, akkor megmenthetjük azt. Vannak terveink, és csak a szurkolók támogatásán múlik, hogy mennyit sikerül megvalósítani belőle.