Curling

Svéd bánat, skót-orosz Eb-döntőt rendeznek a hölgyeknél

  • VNA

A házigazda svéd válogatott mindkét rájátszásbeli találkozóját elveszítette, így skót-orosz döntőt rendeznek a karlstadi Eb-n.

Pénteken este a svédországi Karlstadban zajló curling Európa-bajnokság női tornáján is kialakult a döntő párosítása. Az alapszakasz győztes svédek előbb meglepően nagy különbségű vereséget (3-9) szenvedett a címvédő skótoktól, majd a második eséllyel sem tudott élni, hiszen az esti programban a dánokat 7-6-ra legyőző oroszoktól is kikapott. Anna Szidorováék 8-6-ra győzték le a házigazda csapatot, amelynek köszönhetően 2006 után játszhatnak ismét Eb-döntőt.

A Margaretha Sigfridsson által vezetett svédek visszaesése meglepetés, hiszen a hazai jégen szereplő együttes remekül kezdte az Eb-t, a csoportkörben 7-1-es mutatóval álltak, amikor a záró fordulóban kikaptak az addig csupán két mérkőzést megnyerő csehektől. Ez a vereség nem tehetett jót nekik, így újabb két vereségük után már csak a szombat délelőtti dánok elleni bronzmérkőzés maradt nekik. A ni fináléban az Eve Muirhead vezette skótok próbálkozhatnak a címvédéssel, amire a hölgyeknél utoljára még a legendás Anette Norberg vezette svédek voltak képesek 2005-ben. A női torna döntőjét az Eurosport szombaton este 23.00-tól felvételről közvetíti.

Az már korábban eldőlt, hogy mindkét magyar válogatott kiesett az Európa-bajnokság A-csoportjából és azt is lehetett tudni, hogy szombaton délután a férfiaknál norvég-svéd finálét rendeznek az Eb-n.