Tipp

Kalla jó formájából profitálnánk

  • Cesc18

Szombaton a női sífutók davosi versenyéből húznánk hasznot.

Sífutás, Davos - Női 15 km
Hatharom-tipp: Charlotte Kalla dobogón véget
Odds: 1.50
Eddig éri meg: 1.40
Tipperősség: 5/10

A sífutó Világkupa-mezőny a norvégiai Lillehammerből a svájci síparadicsomba, Davosba teszi át a székhelyét. Hagyományosan egy egyenkénti indításos és egy sprint verseny kerül megrendezésre. Előbbiben Therese Johaug verhetetlennek tűnik, mellette viszont két szabad hely még lesz a dobogón, egyikre a svédek olimpiai bajnok futója, Charlotte Kalla is pályázik. 

A 28 éves északi lány az idei szezonra az összetett Vk-t célozta meg, így már az első versenyeken is jó formát mutatott. A rukai szezonnyitón 5 km-en második lett, az üldözésesben pedig hatodik, de azt klasszikus stílusban rendezték, ami neki kevésbé fekszik. Lillehammerből szintén egy dobogóval távozott, skiathlonban tudott elérni egy harmadik helyet. 

A mezőny jelenleg sűrűnek nem igazán nevezhető, Johaug kiemelkedik, mögötte viszont Heidi Weng és Kalla a másik két legerősebb futó, ha minden a papírforma szerint alakul, akkor ők hárman állnak majd a pódiumon. Davosban azért szoktak cifra eredmények lenni, hiszen magaslaton található ez a helyszín, ami nem mindenkinek kedvez. Kallát különösebben nem zavarja a ritkább levegő, amikor jó formában érkezett Svájcba, akkor általában hozta magát és az élmezőnyben végzett. Most is ezt várjuk tőle, főleg, mert kedvenc számában versenyezhet, ez a 15 km szabadstílusban abszolút fekszik neki. 

Jó formában van a svéd lány, fekszik neki a pálya, kedvez a stílus, kihívói pedig alig vannak, így 1.50-ért is bőven van érték abban, hogy dobogón végez.

Kalla legjobb davosi eredményei
Év Verseny Helyezés
2014 10 km F 8.
2013 15 km F 3.
2013 10 km F 5.
2009 10 km F 2.
F = freestyle (szabad stílus)