Curling

Svéd-norvég északi rangadót rendeznek a férfi döntőben

  • VNA

Pénteken már a rájátszás mérkőzéseivel folytatódott a svédországi Karlstadban zajló curling Európa-bajnokság.

Csütörtökön már kialakult a svédországi curling Európa-bajnokság alapszakaszának végeredménye a férfiaknál. Az már ekkor eldőlt, hogy a magyar és a német csapat esik ki a B-csoportba, a pénteki helyosztókon viszont tovább tisztult a kép a végeredményt illetően. Az alapszakaszt megnyerő svédek simán verték meg a mögöttük szintén remek mutatóval záró cseheket (9-3), a norvégok viszont az utolsó endben két pontot írva tudták csak 6-5-re legyőzni Dániát.

A nagy curling tornák lebonyolítási formájának megfelelően ezek nem az elődöntőt jelentették még, de ezekkel eldőlt, hogy a svédek egyenes ágon jutnak a szombati döntőbe, a csehek viszont (hála az alapszakaszbeli második helyüknek) kaptak még egy esélyt és a norvégokkal délután lejátszhatták a tényleges elődöntőt. Ebben megint rendkívül higgadt volt a Thomas Ulsrud vezette norvég csapat, amely végül az utolsó endet megnyerve tudott 6-4-re diadalmaskodni. Ezzel kialakult, hogy a bronzéremért pénteken este dán-cseh találkozót rendeznek Karlstadban, az aranyról pedig a szombaton délután sorra kerülő svéd-norvég mérkőzés dönt.

Amennyiben Ulsrudék nyernek, akkor a norvég csapat sorozatban harmadszor nyerheti meg a curling Európa-bajnokságot. A két finalista csapat az alapszakasz utolsó fordulójában találkozott egymással, ott a svédek nyertek 7-6-ra.