Curling

Győzelem nélkül búcsúztak a mieink az A-csoporttól

  • VNA

Első A-csoportos szereplése alkalmával nem tudott egyetlen mérkőzést sem megnyerni a magyar férfi curling válogatott.

A skótok elleni szerda délutáni vereség után már eldőlt, hogy a magyar férfi curling válogatott kiesik az Európa-bajnokság A-csoportjából, így az esti programban szereplő utolsó fordulós magyar-skót találkozó már csak amolyan búcsúajándék volt a Nagy György vezette Eb-újonc válogatottunk számára. A pontszegénynek induló találkozó a harmadik end után 1-1-re állt, majd a vb-ezüstérmes skótok írtak két pontot és az ekkor megszerzett előnyüket szépen építgették is tovább. A hajrában aztán hiába sikerült lopni (nem befejezőként pontot írni) egy játékrészt a mieinknek, a skótok mégis 6-5-re győztek.

Az Európa-bajnokság A-csoportjában most először szereplő magyar férfi csapat (Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Nagy György, Belleli Lajos és Kiss Zsolt) így győzelem nélkül, de rendkívül sok tapasztalattal fejezte be a tornát, jövő decemberben viszont majd a norvégiai Stavangerben sorra kerülő Eb-n újra a B-csoportban lesz kénytelen szerepelni - igaz lényegesen könnyebb ellenfelekkel szemben harcolhat majd az ismételt feljutásért.

Curling Európa-bajnokság Karlstad (SWE) férfik 9. forduló
Skócia - Magyarország 6-5
Franciaország - Németország 12-9
Oroszország - Svájc 8-6
Svédország - Norvégia 7-6
Csehország - Dánia 7-6

A csoportkör végeztével kialakult a sorrend az Európa-bajnokság férfi tornáján, amelyek alapján a tavalyi Eb-n is a legjobbak között végző négyes (svéd, norvég, cseh, dán) folytathatja szereplését az éremcsatákban. A torna fináléját szombaton rendezik, amelyet az Eurosport délután öt órától kezdve élőben közvetít.

Curling Európa-bajnokság - a férfi csoportkör végeredménye
  a csapat skipje győzelem vereség
Svédország Niklas Edin 8 1
Csehország Jiří Snítil 7 2
Norvégia Thomas Ulsrud 6 3
Dánia Rasmus Stjerne 6 3
Oroszország Andrej Drozdov 5 4
Svájc Sven Michel 5 4
Skócia Tom Brewster 4 5
Franciaország Thomas Dufour 3 6
Németország Andy Lang 1 8
Magyarország Nagy György - 9