Curling

Az újabb vereség a magyar férfiak kiesését jelentette

  • VNA

A csehek és a németek után a dánokat is sikerült megszorítani, de továbbra sincs meg az első győzelme férfi csapatunknak az Eb-n.

A svédországi Karlstadban zajló curling Európa-bajnokságon a férfi torna utolsó előtti fordulóját rendezték meg. A Nagy György vezette Eb-újonc magyar csapat eddig nyeretlenül állt, azonban a dánok ellen sem a mieink számítottak esélyesnek. Az első endet a Rasmus Stjerne vezette dánok nyerték meg, ezt követően azonban a mieink egy parádés 3-0-s játékrésszel átvették a vezetést. A harmadik endben a dánok egyenlítettek ,majd a negyedikben sajnos kettőt loptak (nem befejezőként is ők írtak pontot).

A hatodik end után még ugyan csak 5-4-es dán vezetés állt az eredményjelzőn, utána azonban 3-0-s dán end következett, ami el is döntötte a találkozót.  A magyar csapat ugyan előbb befejezőként nyert meg egy játékot, majd lopni is tudott egy pontot, de ez is csak a szépítéshez volt elegendő számunkra, a dánok végül 8-6-ra győztek, így 6-2-es győzelem-vereség mutatójukkal továbbra is harcban vannak a legjobb négy közé kerülésért. A magyar csapat nyolcadik veresége viszont azt jelenti, hogy most már matematikailag is elúszott a bennmaradás esélye, így jövő decemberben a mieink ismét az Európa-bajnokság B-csoportjában szerepelhetnek.

A magyar férfi válogatott szerdán este hét órától a Skócia elleni találkozóval zárja az Európa-bajnokságot, míg a szintén a bennmaradásért küzdő lányaink ma délután szintén a skótokkal, csütörtökön reggel pedig az olaszokkal találkoznak.

Curling Európa-bajnokság - Karlstad (SWE), férfiak 8. forduló
Dánia - Magyarország 8-6
Svájc - Németország 7-5
Svédország - Skócia 7-6
Csehország - Oroszország 7-6
Franciaország - Norvégia 6-5