Curling

Norvégia ellen sem volt ellenszer, még győzelem nélkül a magyar fiúk

  • VNA

Vasárnap este negyedik csoportmérkőzését is elveszítette a magyar férfi curling válogatott, így továbbra is nyeretlen az Eb-n.

Vasárnap este nem akármilyen feladat várt a magyar férfi curling válogatottra. A Nagy György vezette, a svédországi Eb-n három vereséggel rajtoló csapatunk ugyanis a címvédő Norvégiával találkozott. A sportág egyik legismertebb arcának számító Thomas Ulsrud vezetésével az északiak a második endben már előnybe kerültek (0-3). A harmadik felvonást ugyan a mieink hozták 2-0-ra, innentől kezdve azonban nem sok esélyük volt Norvégia ellen. A negyedik end is elment két ponttal, majd egy gyors szépítés után két 0-0-s játék jött.

A hetedik end lett végül a sorsdöntő, amelyet több magyar hiba után 4-0-ra nyerték meg Ulsrudék, így 9-3-as előnyüknél idő előtt véget is ért a találkozó, amelyet a sportági szokásoknak megfelelően ekkor már feladtak a mieink. Ez a forduló a nagy különbségű győzelmeké volt, amelyben külön meglepetés a vb-ezüstérmes skótok 9-1-es veresége Dánia ellen. A tízcsapatos csoportban már csak Norvégia veretlen, a negyedik forduló után pedig a mieinken kívül még az Andy Lang vezette németek sem tudtak egyszer sem győzni. Az Eb-újonc magyar válogatott hétfőn délután a 3-1-es mérleggel álló csehekkel találkozik.

Curling Európa-bajnokság Karlstad (SWE), férfiak 4. forduló
Norvégia - Magyarország 9-3
Dánia - Skócia 9-1
Svájc - Franciaország 6-3
Oroszország - Németország 8-1
Svédország - Csehország 8-2