Curling

A németek ellen sem ment - újabb vereség az Eb-n

  • VNA

Nem indult jól magyar szempontból a curling Európa-bajnokság hétfői napja, női csapatunk ugyanis 9-2-re kikapott a németektől.

A svédországi curling Európa-bajnokság délelőtti programjában a magyar női csapat ellenfele a világranglista hatodik helyén álló német válogatott volt. Az első endet befejezőként a 25. Eb-jén szereplő Andrea Schöppék nyerték meg, majd sajnos a második endet is ellopták 2-0-ra. A kezdeti előnyt aztán szépen őrizte végig a német együttes, amely a hetedik játékrészt 3-0-ra megnyerve döntött el végleg mindent. Mivel a nyolcadik endben a németek ismét loptak egyet, így a mieink számára nem maradt más hátra, mint a kéznyújtás. A Német csapat három vereség most 9-2-re győzött és ezzel azonos mérleggel (1-3) áll, mint a Szekeres Ildikó vezette magyar csapat.

A délelőtti párharcok érdekessége, hogy az eddig veretlen oroszok a házigazda svédek ellen futottak bele egy váratlanul nagy (12-2) pofonba. A ma este hét órakor kezdődő szekcióban az Európa-bajnoki újonc magyar csapat ellenfele az a Lene Nielsen vezette dán csapat lesz, amely a délelőtti programban extra-endben tudta legyőzni a világbajnok svájci válogatottat.

Curling Európa-bajnokság - Karlstad (SWE) nők, 4. forduló
Németország - Magyarország 9-2
Svédország - Oroszország 12-2
Skócia - Csehország 10-2
Svájc-Dánia 6-8
Olaszország - Finnország 7-8