Curling

Győzelemmel mutatkoztak be a magyar lányok az Eb-n

  • VNA

A finnek elleni 7-4-es sikerrel mutatkozott be a svédországi curling Európa-bajnokságon a magyar női válogatott.

A svédországi Karlstadban szombaton kezdődött meg a curling Európa-bajnokság, ahol első ízben a magyar férfi és női válogatott is a legjobbak között indulhat. A Szekeres Ildikó vezette női csapatunk az Anne Malmi vezette finnek ellen debütált szombaton délután, s a mieink 7–4-re nyertek. Az első két endben nem született pont, majd a harmadikban a finnek szereztek vezetést. Ezt követően azonban sorozatban három endet is 1–0-ra nyertek a mieink, azaz kétszer is lopni tudtak. A hetedik endet azonban balszerencsés körülmények között a finnek nyerték 3–0-ra, s így fordítottak.

A nyolcadik játékrészben aztán nem született pont, a kilencediket viszont befejezőként 2–0-ra a magyarok nyerték, így az utolsó end előtt 5–4-re vezettek. Ha finnek legalább kettővel nyernek, akkor ők győztek, ha eggyel, akkor extra endre kerül sor. Csapatunk azonban óriási bravúrral rabolni tudott, ráadásul 2–0-ra nyerve a tizedik endet, így végül 7–4-re győztünk a tavaly decemberben Moszkvában a szintén a mieinkkel feljutó finnek ellen.

A nap rangadóján az Eb-címvédő skótok szoros meccsen szenvedtek vereséget a rutinos Mirjam Ott vezette svájci csapattól, a házigazda svédek ugyanakkor meglepő vereséget szenvedtek Lene Nielsen dánjaitól. Női válogatottunk legközelebb vasárnap reggel nyolc órakor lép pályára a házigazda svédek ellen, délután négy órakor pedig a csehekkel találkoznak Béres Alexandráék, míg férfi válogatottunk szombat este a svédekkel mérkőzik meg.

Curling Európa-bajnokság - Karlstad (SWE) - nők, 1. forduló
Magyarország–Finnország 7–4
Oroszország–Németország 7–3
Olaszország–Csehország 7–3
Dánia–Svédország 8–4
Svájc–Skócia 5–3