Curling

A svédek még túl nagy falatot jelentettek a mieinknek

  • VNA

Második mérkőzését is elveszítette a magyar férfi curling válogatott a Svédországban zajló A-csoportos Európa-bajnokságon.

A franciáktól elszenvedett vereség után a svédországi curling Európa-bajnokság férfi tornájának második körében a Nagy György vezette magyar csapat ellenfele a házigazda svéd csapat volt. Niklas Edin vezetésével az északiak rögtön az első endben loptak, vagyis a magyarok befejezése mellett tudtak 1-0-s előnyt szerezni. Ugyanezt megismételték a második játékrészben is, igaz a mieink a harmadik endet 2-0-ra nyerve egyenlítettek. A negyedik felvonásban nem született pont, az ötödik endet viszont ismét Edinék nyerték.

Sajnos a hatodik end döntőnek bizonyult, ebben hiába volt a mieinké az utolsó kő, mégis a svédek írhattak négyet. Mivel a következő játékrészben is loptak a svédek, így a magyar csapat - talán már a későbbi meccseken történő frissességet is szem előtt tartva - ezt követően három enddel a vége előtt feladta a találkozót. A második forduló után már csak négy együttes, a dán, a svéd, a dán és talán meglepetésre a cseh válogatott számít veretlennek. A magyar csapat vasárnap reggel a svájciakkal, a délutáni programban pedig az Eb-címvédő norvégokkal találkozik.

Curling Európa-bajnokság - Karlstad (SWE) férfiak, 2. forduló
Svédország - Magyarország 8-2
Norvégia - Svájc 9-6
Csehország - Franciaország 8-4
Németország - Skócia 2-7
Dánia - Oroszország 8-6