ATP-vb

Murray követte Djokovicsot az elődöntőbe

A londoni ATP-világbajnokság A csoportjának utolsó mérkőzésén Andy Murray 6:2, 7:6 arányban győzött Jo-Wilfried Tsonga ellen, így ő jutott Novak Djokovics mellett a legjobb négy közé.

Djokovics Berdych elleni győzelme Jo-Wilfried Tsongának is esélyt adott a továbblépésre, de a francia csak egy esetben juthatott volna tovább a csoportból: Andy Murrayt két játszmában kellett volna legyőznie.

Ennek ellenére Tsonga szempontjából pocsékul kezdődött az összecsapás, rögtön elvesztette első adogatójátékát, majd 0:2-es állásnál ezt megismételte. A francia már-már szokásossá váló játékát hozta, egészen pazar nyerők, ugyanakkor gyermeteg hibák is tarkították játékát. Különösen Tsonga fonákja volt sebezhető az első szettben, mindkét korai bréket a rosszkéz oldalról elkövetett hibákkal alapozta meg a 27 esztendős játékos. Murray 5:2-es vezetésnél az első játszmáért adogathatott, s ugyan egy kettős hiba után egyenlőig jutottak a felek, a brit ezt követően nem kegyelmezett (6:2).

Murray tenyeres közben

Murray második helye a csoportban már biztos volt, a második játszmában azonban ismét korai brékelőnyre tett szert a US Open győztese. Ehhez némi szerencsére is szüksége volt, ugyanis Tsonga egy rosszul eltalált Murray-tenyeres után a hálóba püfölte a labdát, majd kettős hibát ütött (1:0). Tsongának az egész meccsen nem volt még bréklabdája, úgyhogy Murray a legjobb úton haladt egy sima győzelem felé. 4:3-nál azonban váratlanul megtorpant, s ellenfele semmire vette el adogatójátékát. Ez volt Tsonga legmeggyőzőbb játéka az egész meccsen, egy vonalat telibe trafáló fonák nyerővel fejezte be azt (4:4).

A második szettet rövidítés döntötte el, melyet Murray egészen simán, 7-3-ra nyert, így készülődhet az elődöntőre.

ATP-világbajnokság, London
A csoport, 3. forduló
Murray (brit, 3.)-Tsonga (francia, 7.) 6:2 7:6(3)      
       
Korábban:      
Djokovics (szerb, 2.)-Berdych (cseh, 5.) 6:2 7:6(6)      
       
A csoport végeredménye:      
       
1. Novak Djokovics SRB 3 győzelem / 0vereség 6-1
2. Andy Murray GBR 2 győzelem / 1vereség 5-3
3. Tomás Berdych CZE 1 győzelem / 2vereség 3-5
4. Jo-Wilfried Tsonga FRA 0 győzelem / 3vereség 1-6