Sanghaji tenisztorna

Tovább menetel, már elődöntős a címvédő

Andy Murray 4:6 6:2 6:3 arányban legyőzte a cseh Radek Stepáneket a sanghaji Masters negyeddöntőjében, így bejutott a versenyen a legjobb négy közé.

Murray kissé álmosan kezdte a mérkőzést, Stepánek ezzel szemben jól variálta a játékot, szokásához hűen gyakran ment a hálóhoz. 2:2-es állásnál három bréklabdához jutott a cseh, s a harmadikat értékesítve 3:2-es vezetésre tett szert. A későbbiekben Murray megpróbált agresszívabban fellépni, de rengeteget hibázott, s Stepánek adogatásaival nem tudott mit kezdeni. A Davis-Kupa fináléjára készülő 33 esztendős cseh mindössze egy pontot hullajtott el első szervája mögött, s 6:4 arányban nyerte az első játszmát.

Andy Murray szetthátrányból győzött Radek Stepánek ellen

A második szettben Stepánek már kevésbé volt domináns, 1:2-es állásnál 0-30-nál még kikecmergett a gödörből, 2:3-nál azonban nem. Murraynek több, mint egy órát kellett várnia első bréklabdáira, melyeket azonnal értékesített. A világranglista 41. helyezettje ezt követően azonnal visszabrékelhetett volna, de nem tette, később pedig teljesen szétesett, 6:2-vel a brité lett a második felvonás.

A tendencia a döntő játszma elején folytatódhatott volna, de Stepánek 0-40-ról megfordította saját adogatójátékát, a következőben pedig, többek között egy parádés elütésnek köszönhetően, brékelt: 2:1-es vezetéshez jutott. A fáradtság jelei azonban kiütköztek rajta, a negyedik játékban rá nem jellemző módon egy könnyű röptét hibázott, s visszaengedte ellenfelét, 2:2. Ez a nyolcadik gémben megismétlődött, ráadásul akkor egy kettős hibát is ütött, Murray pedig semmire vette el adogatójátékát, majd 5:3-nál kiszerválta a meccset.

A brit teniszező az elődöntőben a Federer-Cilic meccs győztesével találkozik.

Sanghaji tenisztorna
Negyeddöntő
Murray (brit, 3.)-Stepánek (cseh) 4:6 6:2 6:3
Berdych (cseh, 4.)-Tsonga (francia, 5.) 6:3 7:6(4)