Kecskemét

Sürgősen forradalmat kell csinálnunk - Horváth Ferenc

A korábbi magyar válogatott csatárt, Horváth Ferencet nevezték ki pénteken a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kecskeméti TE vezetőedzőjének.

"Nem egyszerű így beugrani, hogy az ember egy nappal a mérkőzés előtt érkezik. Úgy látom a játékosok éhesek a sikerre, ebben eddig nem nagyon volt részük. Remélem megértették, hogy innentől nem pontot, hanem pontokat kell szerezni. Azon leszek, hogy ez működjön" - fogalmazott Horváth az NB II-es Szigetszentmiklóstól érkező Horváth a kecskemetite.hu-nak.

A Honvéd ellen az élvonalban debütáló edző nem hegyezi ki egyből arra a munkáját, hogy a támadófutballt favorizálja. "Ez az a téma ami elcsépelt kissé. Minden csapat annyit tud támadni, amennyit engednek neki és amennyire fel van készülve. Természetesen szeretem, ezen leszek én is, de ez olyan mintha azt mondanám szerethető csapatnak kell lenni. Az a szerethető csapat amelyik nyer, és ha ezen múlik akkor szeressenek minket azért mert nyerünk. Azt nem tudom megígérni, hogy egyből helyreáll a rend, de mivel szenvedélyes ember vagyok azt igen, hogy a csapatom is ilyen lesz. 11 olyan ember lesz a pályán, akik mindenféleképpen nyerni akarnak bárhol és bárki ellen."

Horváth legelős feladatának a csapat felrázását tartja "Én azt gondolom, hogy a csapat most egy apátiában van a vereségek és a sikertelenség miatt, azt is elmondtam nekik, hogy most sürgősen forradalmat kell csinálnunk ahhoz hogy az eredmények jöjjenek. A játékosoknak újra meg kell tanulniuk nyerni, hiszen most hozzászoktak a gyenge szerepléshez. Célként azt tűzöm ki, hogy lássam azt hogy mindenki megszakad a pályán a sikerért és induljunk meg felfelé, hiszen nagyon rossz ilyen helyen állni."

A lila-fehérek éléről szeptember 16-án mondott le Török László, egy nappal később megbízottként Szabó Istvánt nevezték ki a posztra, akinek irányításával múlt hétvégén Újpesten 2-1-es vereséget szenvedett a gárda, amely így nyolc forduló után öt pontjával az utolsó előtti, 15. helyen áll.