US Open

Két szerb is a legjobb nyolc között a férfiaknál

  • VNA

A férfiaknál az alső ágon két szerb játékos is bejutott a legjobb nyolc közé a US Open szerdai napján.

A címvédő Novak Djokovics, valamint a nyolcadik helyen kiemelt Janko Tipszarevics is továbbjutott a US Open szerdai napján, így megmaradt az esély, hogy az elődöntőben akár egymás ellen ragadjanak ütőt. Tipszarevics még kedden kezdte el a találkozóját a német Philipp Kohlschreiber ellen, amely azonban 5-2-es első szettbeli vezetésénél az eső miatt félbeszakadt. A szerdai folytatáson aztán a szerb gyorsan behúzta az első játszmát, majd a rövidítésbe torkolló második szett is az övé lett.

A harmadik játszmában aztán a US Openen életében először 16 közé jutó Kohlschreiber nem igazán tudott megújulni, így Tipszarevics három szettben jutott tovább és készülhet a David Ferrer elleni negyeddöntőre. Tipszarevics a tavalyihoz hasonlóan most is negyeddöntős a US Openen, ahhoz viszont, hogy élete legjobb Grand Slam eredményét túlszárnyalja, bravúr kell a remeklő spanyol ellen.

A második helyen kiemelt Novak Djokovics számára az első szett volt egyedül nehéz a svájci Stanislas Wawrinka ellen, ahol egy, a játékhelyzettől szokatlan hatalmas üvöltéssel konstatálta már az első szett 6-4-es megnyerését is. Azt nem tudjuk, hogy a vehemens szerb reakciójától vagy éppen sérülésétől sújtva, de a svájci ettől kezdve megszeppent kisfiúként állt a pályán, a harmadik szett elején pedig 3-1-e hátrányánál - rosszullétre hivatkozva - fel is adta az így mindössze 91 percig tartó mérkőzést. Djokovics következő ellenfele a Juan Martin del Potro - Andy Roddick párharc győztese lesz.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.