US Open

Gond nélkül behúzza Rafa Nadal a harmadikat?!

  • Cesc18

Vasárnap este a mallorcai klasszis a dél-afrikai Kevin Andersonnal csap össze a US Open döntőjében.

Nem ez lesz minden idők legnagyobb nézettségét hozó fináléja New Yorkban, de ezt már nagyjából akkor sejteni lehetett, amikor Andy Murray néhány nappal a rajt előtt bejelentette, hogy nem indul. Az alsó ág így nagyon megüresedett, bár Kevin Anderson döntőbe jutása még így is meglepetésnek számít. Legalább a tábla felső felén ült a papírforma és a világelső Rafa Nadal személyében lesz egy nagy sztár a verseny utolsó mérkőzésén.

Egyiküknek sem volt észveszejtően nehéz sorsolása, beszédes, hogy Anderson a lejátszott hat mérkőzésén csak egyszer volt underdog, Sam Querrey ellen, bár az is inkább egy 50-50-es öszecsapás volt. Nadalnak az elődöntőben lehettek volna problémái Juan Martín del Potro ellen, de az argentin két kőkemény meccset követően a spanyol ellen egy szett erejéig bírta fizikálisan.

Jól játszottam, ez egy fontos győzelem egy nagyszerű játékos ellen. Nem ment igazán a torna elején, de napról-napra egyre jobb teljesítményt tudtam nyújtani. Ez volt eddig a legjobb meccsem a tornán. 

- mondta Nadal az argentin ellen négy szettben sikerrel megvívott meccset követően. A mallorcai egyébként harmadik US Open-címét készül elhódítani, ami összességében a 16. Grand Slam-sikere lenne. Andersonnak természetesen ez az első major döntője, korábban a negyeddöntő volt a legjobb eredménye, azt is New Yorkban érte el még két éve.

Fogadás a bajnokra    
Rafa Nadal Kevin Anderson
1.10 4.95

A hórihorgas dél-afrikai hálás helyzetben van, hiszen nyomás nélkül, az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. Hiába egy GS-döntő, itt vesztenivalója csak Nadalnak lesz. Viszont ő sokszor játszott már favoritként ilyen meccset, szóval aligha fog zavarba jönni...

Andersonnak nagy szervája van nagy tenyeressel, de ez inkább csak arra lehet elég, hogy szorossá tegye a szetteket. Rafa Del Potro ellen is nagyon hátulról fogadott, de még onnan is elég hosszan tudott játszani.

Nem lesznek ismeretlenek egymás számára, eddig négyszer találkoztak, többek között idén Barcelonában, amit Nadal két szettben nyert meg. De a korábbi kemény pályás meccseiken is a spanyol bizonyult jobbnak, tehát túlságosan nem kell aggódnia. Anderson egyébként sem az a nagy skalpvadász, a nagy négyes ellen 3-19-es mérleggel áll.