Szurkolás

Sokba került a tréfa a Puskás Stadionban a pályára befutó szurkolóknak

A 2011. március 25-én a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett Magyarország-Hollandia Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést két személy pályára történt befutása zavarta meg. Az Európai Labdarúgó Szövetség 15 ezer eurós büntetéssel sújtotta a hazai szervezetet.

Az mlsz.hu híre szerint a játéktérre befutó két személy engedéllyel tartózkodott a pálya mellett elkerített területen, ugyanis két kerekesszékes nézők kísérőjeként érkeztek a mérkőzésre, így a biztonsági szolgálat munkatársait sem kellett megkerülniük, hogy beszaladhassanak a játékosok közé. A rendzavarókat a biztonsági őrök távolították el a pályáról.

Az UEFA kivizsgálta az incidenst, és 15 ezer euró büntetéssel sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget. Az MLSZ a büntetés továbbhárítása iránt pert indított a pályára befutó két személy ellen, a bíróság pedig jogerősen kötelezte a rendzavarókat, hogy a pályára történt befutással okozott kárt térítsék meg a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

A bíróság ennek keretében kötelezte a két magánszemélyt, hogy fizesse meg a Magyar Labdarúgó Szövetség részére az UEFA által az MLSZ-re kiszabott büntetés összegét (több mint 4 millió forintot), ennek kamatát, továbbá 127 ezer forint perköltséget és 241 ezer forint illetéket.