NB I

Illés Béla megcélozná a negyedik helyet a Haladással

Illés Béla, a Haladás Sopron Bank sportigazgatója maximálisan elégedett a csapat tavaszi produkciójával, szerinte a következő bajnokságban előbbre léphet a szombathelyi alakulat. A korábbi kiváló játékos nem tervez nagy bevásárlást a nyári átigazolási szezonban.

Illés úgy véli, bár a dobogós csapatok kiemelkedtek a bajnokságból, a negyedik és tizedik helyen végzett gárdák között nincs nagy különbség. Ennek megfelelően az egykori kiváló Haladás-futballista jó esélyt lát rá, hogy a 2012/2013-as bajnokságban a zöld-fehér alakulat előbbre léphet és befuthat akár a negyedik hely környékére is. "Remek tavaszi szezont produkált a csapat, különösen az őszi teljesítményhez viszonyítva dicséretes a fiúk produkciója - mondta Illés Béla a haladas.hu-nak. - A tavaszi eredmények alapján a Haladás negyedik helyen végzett a bajnokságban - pedig veszélyes zónából indultunk, hiszen télen még mindössze két pontra voltunk a kiesőhelytől. Az őszt egyébként már-már hagyományosan elszúrja a Haladás. Jó döntést hoztunk tehát, amikor Artner Tamást bíztuk meg a csapat irányításával. Hiába gondolkodok, ilyen szereplés után negatívumot nem is nagyon tudok felidézni. A nyolcadik helyre nem lehet panaszunk, mióta visszakerültünk az első osztályba, ennél hátrább nem is végeztünk - egyszer bronzérmesek, háromszor pedig nyolcadikok lettünk. Ez annak tükrében különösen értékes, hogy büdzsénket tekintve biztosan nem vagyunk az első nyolcban."

"Természetesen jó lenne mondjuk bajnokságot nyerni, de ahhoz sokkal, nagyságrendekkel több pénzre lenne szükségünk - folytatta a sportvezető. - Úgy vélem az első három együttes - Debrecen, Videoton, Győri ETO - anyagi lehetőségeit figyelembe véve kiemelkedik a mezőnyből. Viszont a negyedik hely egyáltalán nem elérhetetlen, erre bizonyíték lehetett a mostani bajnokság is. A Budapest Honvéd a hajrában rengeteg meccset elveszített, a végén mégis befutott a negyedik helyre. A negyedik és a tizedik helyen végzett csapatok között nincs volt nagy különbség, véleményem szerint ez a következő bajnokságban is így lesz. Ha mondjuk végre egyszer ősszel nem ragadnánk be, lehet esélyünk az előrelépésre. Szóval azt mondom, megcélozhatjuk a negyedik hely környékét. Ebből gondolom kitűnik: a nyolcadik helynél hátrább nem, sokkal inkább előbbre szeretnénk majd végezni."