Serie A

Véget ért a kalandom a Laziónál - Edy Reja

Távozik a Serie A-ban negyedik Lazio vezetőedzője, Edoardo Reja, noha állítása szerint a klub elnöke és a játékosok is szerették volna, ha a következő szezonra is marad.

"Most ér véget a kalandom a Laziónál. Lotito elnök úr támogatott volna engem és megkért, hogy maradjak. Még akkor is arra kért, hogy gondoljam át a dolgot, amikor bejelentettem neki a lemondásomat. De én már döntöttem" - mondta Reja.

A szakember szezon közben kétszer is távozni akart a gyenge eredmények miatt, először az épp csak bennmaradó Genoa elleni vereséget követően még ősszel, másodszor pedig februárban, a későbbi Európa Liga-győztes Atlético Madrid elleni mérkőzés előestéjén. Az elnök mindkét alkalommal meg tudta győzni a maradásról, de ezúttal már nincs visszaút.

Edy Reja a Lazio-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A Lazio az irányításával az előző szezonban ötödik, a most véget ért idényben pedig negyedik helyen végzett a Serie A-ban, azonban amíg utóbbi eredmény tavaly BL-selejtezőt ért volna, most csak Európa Ligás szereplésre jogosítja a római csapatot.

"Olyan, mintha nem jutottunk volna előrébb az elmúlt két év alatt. Persze, ha elérjük a kitűzött célt, a BL-indulást, akkor most más lenne a helyzet. Sok sérültünk volt, ami nehezítette a dolgunkat, de fáj arra gondolni, hogy a negyedik hely szinte értéktelen" - mondta Reja, aláhúzva azt a furának tűnő tényt, hogy Olaszországban az Európa Ligának gyakorlatilag semmilyen rangja nincs.

A Lazio egyelőre nem jelentette be hivatalosan, hogy ki lehet a szakember utódja, de a sajtó szerint a korábbi Napoli-, Parma- és Chelsea-játékos, valamint West Ham-menedzser Gianfranco Zola, illetve Stefano Pioli, a Bologna mestere van képben.