Atlétika

Súlyos vád miatt bíróság előtt az olimpiára igyekvő pécsi futó

Életveszélyt okozó testi sértés vádjával került bíróság elé Bene Barnabás, magyar válogatott közép- és hosszútávfutó, akit állítása szerint megtámadtak, ezért védekezett a 2011-ben történt eset során.

Bene Barnabás, közép- és hosszútávfutóA vádirat szerint Bene Barnabással egy agresszíven viselkedő férfi - az ügy másodrendű vádlottja - szólalkozott össze egy pécsi szórakozóhelyen, majd némi lökdösődés után az utcán folytatódott az incidens. Ott az atlétát "ellenfele" megütötte, amit Bene részben kivédett, de a földre került, majd miután felkelt belerúgott a férfibe.

Az eseményekbe ekkorra bekapcsolódott Bene edzője és a másik fél barátja is - aki ellen garázdaság miatt szintén eljárás indult -, majd a sportoló és trénere elfutottak a helyszínről. A másodrendű vádlott tüdeje a verekedés során kilyukadt, ezért került az atléta életveszélyt okozó testi sértés vádjával bíróság elé.

Szakértők szerint ugyanakkor könnyen elképzelhető Bene Barnabás felmentése, amennyiben bebizonyosodik, hogy jogos önvédelemről volt szó.