Bundesliga

Raúl távozik a Schalkétól, Európán kívül folytatja karrierjét

Csütörtökön délelőtt a Schalke 04 közleményben jelentette be, hogy a szezon végén távozik a csapattól Raúl González. A spanyol csatár délután sajtótájékoztatón megerősítette döntését, és azt is elmondta, Európán kívüli klubnál folytatja pályafutását.

Raúl távozik a Schalkétól, Európán kívül folytatja karrierjét

Raúl két szezon után távozik Gelsenkirchenből, ahol csapatkapitány-helyettes volt, és kilencvenhat tétmérkőzésen harminckilenc gólt szerzett. Az előző idényben Német Kupát nyert a Bányászokkal, és a Bajnokok Ligája-menetelésben is elévülhetetlen érdemei voltak (az elődöntőig jutott az együttes). A támadónak egyéves szerződést kínált a klub, fizetését 7 millió euróról 4 millióra csökkentették volna, de ő ezt nem fogadta el.

"Döntöttem a jövőmet illetően, nem maradok a Schalkénál. Nagyon nehéz volt meghoznom ezt az elhatározást. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, az elnöknek és a vezetőedzőnek a türelmükért" - nyilatkozta Raúl.

"Nem játszom tovább Európában. Az ügynökömmel a közeljövőben átnézzük a rengeteg szerződésajánlatot, amit kaptam, egy kevésbé megterhelő bajnokságban folytatom. A döntést számos tényező befolyásolta. A legfontosabb a családom érdeke. A Bundesligában alig jutott időm rájuk, sokkal több időt szeretnék velük tölteni, és olyan bajnokságot választok, amely ezt megengedi" - folytatta a rutinos játékos, aki öt gyermeket nevel feleségével.

"Még egyszer szeretném kifejezni a hálámat a klubnak, az edzőnek, a szakmai stábnak. Csodálatos két évet töltöttem itt, ez a csapat mindig ott lesz a szívemben. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak is, akik mindig szeretettel és tisztelettel viszonyultak hozzám. Nehéz lesz a búcsú."

Raúlt az elmúlt hetekben az Egyesült Államokkal és Katarral hozták szóba, de ügynöke néhány napja cáfolta, hogy ügyfele a Közel-Keletre szerződne.

A Real Madridtól érkezett gólvágó a Schalkénál is óriási közönségkedvenc volt, a klub 2013-ban búcsúmérkőzést rendez neki, továbbá hetes számú mezét egyelőre senki sem örökli meg.