Bundesliga

1,80-as tippet húzunk a megtáltosodott Union túráján

  • gb1

A német élvonal 13. fordulójának nyitómeccsén a Schalke komoly favoritként fogadja az Union Berlint.

Zsinórban három bajnokit nyert az Union, az éllovas Gladbachot is elcsípte. Fotó: Twitter

Nincs megállás a topligákban és a Bundesliga aktuális fordulójának nyitányát szokás szerint pénteken rendezik. Ezúttal is egy elég pikáns kis párharc lesz terítéken, hiszen két remek formában lévő, ám más célkitűzésekkel rendelkező együttes csap össze.

A bukmékerek szerint a találkozó esélyese a Schalke, amivel az erőviszonyokat elnézve nem nagyon tudunk vitatkozni, de a tétekkel csak óvatosan, hiszen az Union jön fel, mint a talajvíz.

{"headTitle":"Schalke 04-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-29 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke ","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Union","odds":"5.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

A történelme során először az élvonalba jutott berlini együttes elég döcögősen kezdte a szezont. A csapattal szembeni elvárás a bent maradás volt, amelyet jó eséllyel abszolválnak is, hiszen jellemzően 30-35 egységgel ez elérhető, a fővárosiak ennek a felét pedig már a szezon harmadánál teljesítették.

Lassan ráadásul az óriásölő becenevet is kiérdemlik, hiszen a Borussia Dortmund és a tabellát vezető Mönchengladbach is vesztesen távozott a Stadion An der Alten Förstereiből, de a városi rivális Hertha elleni győzelem volt talán mind közül a legédesebb. A csapat amúgy abszolút élvonal kompatibilis focit játszik, a keret nagyon egyben van és ami az újoncoknál ritka, abszolút félelem nélkül állnak ki az összecsapásaikon.
 

>> Féláron előfizetek! <<
 

A várható felállást tekintve láthatjuk, hogy már hat gólnál járó támadójuk mellé a nyáron szerzett, nigériai származású Ujah várható ismét az Urs Fischer által megálmodott két csatáros rendszerben. Ugyan továbbra is több sérült nehezíti a helyzetet, de ez nem lehet kifogás, hiszen szinte az a kezdő léphet majd pályára, amely egy hete a Gladbach-ot verte.

A hazaiaknál Schöph, Stambouli, Boujellab és Sané fog hiányozni, amelyből főleg utolsó fájó, hiszen a bekk remek formában volt, ám térdsérülése miatt idén már nem láthatjuk a pályán.

[3081480] 2019-11-29 20:30:00 Schalke 04 - Union Berlinx

A Schalke jól kezdte az idényt, amit egyértelműen az edzőváltásnak köszönhet. David Wagner remek munkát végez a csapattal, amely jelenleg az ötödik helyen áll, de többször is az élre ugorhatott volna korábban.

Egyik legkiemelkedőbb játékosuk a középpályás Harit, akire ezúttal is érdemes lesz figyelni - posztján ő jegyzi a legtöbb gólt (6) a ligában.

Furcsa módon amúgy a gelsenkircheniek főleg idegenben szállították a pontokat és a Veltins Arenaban lejátszott 6 bajnokiból csupán a gyengélkedő Mainz, valamint a Hertha ellen tudtak nyerni.

Az Union hendivel való megtámogatása tehát nem ördögtől való, de ami még szemet szúr, hogy a hazaiak védelemben azért akadnak gondok. Ezt remekül szemlélteti, hogy az utóbbi 7/9 bajnokijukon mindkét csapat feliratkozott az eredményjelzőre és úgy véljük, hogy jó eséllyel ezúttal is ez lesz a forgatókönyv.

{"headTitle":"Schalke 04-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-29 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3081480] 2019-11-29 20:30:00 Schalke 04 - Union Berlinx;